Βρετανία για τα αιτήματα Ζελένσκι: «Δεν είμαστε η Amazon»

Βρετανία για τα αιτήματα Ζελένσκι: «Δεν είμαστε η Amazon»

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τα συνεχή αιτήματα από την Ουκρανία για την αποστολή όπλων.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας δήλωσε σήμερα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν είναι η Amazon», ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε ό,τι αφορά την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Κίεβο θα μπορούσε να δείξει περισσότερη «ευγνωμοσύνη» στους συμμάχους του.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κόσμος θέλει να βλέπει ευγνωμοσύνη», είπε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο Γουάλας, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους. «Κάποιες φορές πρέπει να πείσουμε χώρες να εξαντλήσουν τα αποθέματά τους. Ναι, αυτός ο πόλεμος είναι ένας ευγενής πόλεμος (…) αλλά κάποιες φορές πρέπει να πείθουμε τους κοινοβουλευτικούς (σ.σ. βουλευτές και γερουσιαστές) στις ΗΠΑ. Πρέπει να πείθουμε πολιτικούς αξιωματούχους που, σε άλλες χώρες, αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης: Δικαστική απόφαση «καταπέλτης» για τη δολοφονία του Άλκη – Ισόβια για τους 7

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουάλας εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του όταν, σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε πέρσι στην Ουκρανία, του δόθηκε ένας «κατάλογος όπλων» τα οποία χρειάζεται το Κίεβο.

«Ξέρετε, δεν είμαστε η Amazon. Τους το είπα πέρσι, όταν ταξίδευα επί 11 ώρες για να μου δώσουν έναν κατάλογο», τόνισε.

Προσπάθησε να ρίξει τους τόνους ο Σούνακ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, προσπάθησε από την πλευρά του να ρίξει τους τόνους. «Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα έχουμε κάνει σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως στην απίστευτα συγκινητική ομιλία του στο (βρετανικό) κοινοβούλιο, νωρίτερα φέτος (…) Ξέρω ότι ο ίδιος και ο λαός του είναι ευγνώμονες για τη στήριξη μας, για την υποδοχή που επιφυλάξαμε σε πολλές ουκρανικές οικογένειες», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ