Υπουργείο Περιβάλλοντος: Αυξημένοι ρύποι στην Αττική – Συστάσεις για περιορισμένη χρήση ΙΧ

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Αυξημένοι ρύποι στην Αττική – Συστάσεις για περιορισμένη χρήση ΙΧ

Μια σειρά από συστάσεις κάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να περιοριστούν οι ρύποι στην ατμόσφαιρα της Αττικής που μετρήθηκαν σε αυξημένα επίπεδα λόγω του καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η άπνοια λόγω καύσωνα έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην Αττική και το υπουργείο Περιβάλλοντος εφιστά την προσοχή των κατοίκων λόγω των αυξημένων ρύπων που μετρήθηκαν στην ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα και για αύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων.

Με αυτά τα δεδομένα, συστήνονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους πολίτες τα παρακάτω:

  • Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
  • Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.
  • Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό σήμερα 14/07/2023 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) (ή/και του ορίου συναγερμού 240 μg/m3) για το όζον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ