Καύσωνας «Κλέων»: Τα 43αρια και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μας «κλέβουν την ανάσα»

Καύσωνας «Κλέων»: Τα 43αρια και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μας «κλέβουν την ανάσα»

Το υπουργείο Υγείας και οι επιστημονικές εταιρίες έχουν εκδώσει οδηγίες για την προστασία των πολιτών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» στη χώρα μας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότατες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα επίπεδα υγρασίας δημιουργούν ένα αποπνικτικό μείγμα ικανό να «κλέψει την ανάσα μας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δρ Τσικρικά Σταματούλα, πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», πρόεδρος Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.

Το υπουργείο Υγείας και οι επιστημονικές εταιρίες έχουν εκδώσει οδηγίες για την προστασία των πολιτών. Ιδιαιτέρως, εφιστάται η προσοχή σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις μεταβολές της θερμοκρασίας. «Στην πιο ηλιόλουστη χώρα της Μεσογείου, είναι σημαντικό να παραμείνουμε ασφαλείς και να απολαύσουμε υπεύθυνα το καλοκαίρι και τις διακοπές μας ακόμα και όταν παρατηρούνται συνθήκες καύσωνα.

Στο πλαίσιο αυτό οι πάσχοντες με χρόνια προβλήματα υγείας οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του προσωπικού γιατρού τους», αναφέρει η κ. Τσικρικά. 

Το σύνδρομο της θερμοπληξίας

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέλθει σε όρια μη ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργεια με άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση έως και στο θάνατο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ