F-35 Vs F-16V: Πώς η Ελλάδα αποκτά υπεροπλία στο Αιγαίο

F-35 Vs F-16V: Πώς η Ελλάδα αποκτά υπεροπλία στο Αιγαίο

Η Ουάσιγκτον δίνει στην Αγκυρα την αναβάθμιση των μαχητικών της και εξασφαλίζει στην Αθήνα τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη - Πώς η Ελλάδα αποκτά υπεροπλία στο Αιγαίο και κατοχυρώνει τον στρατηγικό της ρόλο σε Ανατολική Μεσόγειο και ΝΑΤΟ

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «δεσμεύτηκε» για μία ακόμα φορά ότι θα προωθήσει το τουρκικό αίτημα για τον εκσυγχρονισμό 80 F-16 στην έκδοση Viper και την αγορά 40 ακόμα νέων αεροσκαφών. Διατηρώντας τον αστερίσκο της έγκρισης του Κογκρέσου.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δεσμεύτηκε» για προώθηση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με τον αστερίσκο της έγκρισης από την τουρκική Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα έχει σύντομα «κάποιες θετικές ειδήσεις για το πώς οι ΗΠΑ προτίθενται να ενισχύσουν περαιτέρω τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», με την Αθήνα να περιμένει την απαντητική επιστολή (LoA) για την απόκτηση των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 που όπως έχει γίνει γνωστό έχει πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Κογκρέσο χωρίς αστερίσκους.

Και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ δείχνει να ξεκλειδώνει εξελίξεις, στέλνοντας σαφή μηνύματα για ισορροπίες. 

Ο πρωθυπουργός στο Βίλνιους εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα προσεκτικός στις εκφράσεις του όσον αφορά τα τουρκικά F-16, προσαρμοζόμενος στο «θετικό κλίμα» στα ελληνοτουρκικά και λέγοντας ότι «το τι κάνουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία είναι κάτι το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, εμάς μας αφορά μόνο έμμεσα» για να προσθέσει πως «είναι κοινός τόπος ότι οι εξοπλισμοί οι οποίοι δίνονται σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά άλλων χωρών μελών της Συμμαχίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ