Τζάνετ Γέλεν: «Προτεραιότητα είναι να διπλασιάσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία»

Τζάνετ Γέλεν: «Προτεραιότητα είναι να διπλασιάσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία»

«Ο τερματισμός αυτού του πολέμου είναι πάνω από όλα ηθική επιταγή»

Ο διπλασιασμός των προσπαθειών για να υποστηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στην ρωσική εισβολή είναι «το καλύτερο πράγμα» που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την παγκόσμια οικονομία, πέραν της βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Η Αμερικανίδα υπουργός μετέχει σήμερα στην Γκαντιναγκάρ, στη δυτική Ινδία, σε σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, ενόψει της συμμετοχής της στην σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στην ίδια πόλη αύριο, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη.

«Ο τερματισμός αυτού του πολέμου είναι πάνω από όλα ηθική επιταγή»

«Σημαντική προτεραιότητα» είναι «να διπλασιάσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και πρόσθεσε ότι κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο τον Φεβρουάριο είχε ιδία γνώση του «μαζικού» αντίκτυπου που έχει η ξένη βοήθεια προς την Ουκρανία, τόσο η μη στρατιωτική όσο και η στρατιωτική.

«Ο τερματισμός αυτού του πολέμου είναι πάνω από όλα ηθική επιταγή. Αλλά είναι επίσης το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την παγκόσμια οικονομία», σημείωσε.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία –με τις δύο χώρες να αποτελούν δύο σημαντικούς σιτοβολώνες του πλανήτη– προκάλεσε πέρυσι σοκ στην παγκόσμια οικονομία πυροδοτώντας αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ