Στις φλόγες ο Ιππικός Όμιλος Αναβύσσου – Φοβισμένα άλογα τρέχουν να σωθούν

Στις φλόγες ο Ιππικός Όμιλος Αναβύσσου – Φοβισμένα άλογα τρέχουν να σωθούν

Μέχρι τον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου έφτασαν οι φλόγες από την φωτιά που μαίνεται στον Κουβαρά Αττικής, όπου τα άλογα είχαν εγκλωβιστεί.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κουβαρά Αττικής μαίνεται ανεξέλεγκτη με την κατάσταση να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Νωρίς το απόγευμα οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον Ιππικό Όμιλο στην Ανάβυσσο, με τους υπεύθυνους να απευθύνουν έκκληση για άμεση μεταφορά των αλόγων. Πρόκειται για πάνω από 15 άλογα, ενώ στον Ιππικό Όμιλο υπάρχουν και αρκετά σκυλάκια.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η πρόταση του Ολυμπιακού σε Μίχαϊλιούκ – Μπήκε και το Μιλάνο στο κόλπο – Αποχώρησε η Βίρτους

Αναμένοντας βοήθεια από την Πυροσβεστική και την οργάνωση επιχείρησης για την άμεση απομάκρυνση των ζώων, εργαζόμενοι και εθελοντές προσπάθησαν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φωτιά αλλά και να βοηθήσουν τα ζώα.

Όπως δήλωσαν, τα ζώα έπρεπε να μεταφερθούν για την ασφάλειά τους με φορτηγά. Έτσι, στο σημείο έφτασε ένα φορτηγό ώστε να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα άλογα προκειμένου να μην καούν από την φωτιά. 

Αρχικά, κατάφεραν να μεταφερθούν τρία άλογα ενώ 15 παρέμειναν εγκλωβισμένα.

Αργότερα, στο σημείο έσπευσαν και άλλα οχήματα, με σκοπό να μεταφέρουν όσα περισσότερα από τα ζώα μπορούσαν σε ασφαλές σημείο στα Ολυμπιακά Ακίνητα. 

Και ομάδα ΟΠΚΕ στο σημείο

Αστυνομικές δυνάμεις ΟΠΚΕ έφτασαν και εκείνοι στο σημείο με σκοπό να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των αλόγων από τον Ιππικό Όμιλο. 

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τα άλογα, τα οποία έδειχναν εξαιρετικά τρομοκρατημένα από την κατάσταση που επικρατούσε. 

Αργότερα, στο σημείο έφτασε και ένα δεύτερο φορτηγό για να συνδράμει στη μεταφορά.

«Δεν έχουμε βοήθεια»

Η κ. Σοφία Μιχαηλίδου, τοπικός σύμβουλος Αναβύσσου, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί στον Ιππικό Όμιλο.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει πυροσβεστικό, τίποτα. Καίγονται τα πάντα. Στον Άγιο Παντελεήμονα που έχει φτάσει η φωτιά δεν έχουμε βοήθεια. Βγάλαμε τα άλογα έξω από τον Ιππικό Όμιλο μόνοι μας, δεν έχουμε βοήθεια».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ