Προς Μαγούλα το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια – Πώς εξελίσσονται οι φωτιές σε Αν. Αττική και Λουτράκι

Προς Μαγούλα το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια – Πώς εξελίσσονται οι φωτιές σε Αν. Αττική και Λουτράκι

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια προκειμένου να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα που έκαιγαν χθες, ανεξέλεγκτα.

Στις φωτιές επιχειρούν (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση) συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα κι από αέρος επιχείρησαν χθες Δευτέρα περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, ενώ δούλεψαν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προς Μαγούλα κινείται το πύρινο μέτωπο

Το μεγάλο βάρος της Πυροσβεστικής δίνεται στα Δερβενοχώρια καθώς η φωτιά φαίνεται πως κινείται προς την Μαγούλα.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης η φωτιά στα Δερβενοχώρια, καίει ασταμάτητη, ενώ ο αέρας δεν έχει κοπάσει καθόλου.

Ήταν μία δύσκολη νύχτα με το πύρινο μέτωπο να έχει ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ σε στάχτη έχουν μετατραπεί χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ το μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μαγούλα. Μέχρι στιγμής πρόκειται για το δυσκολότερο μέτωπο πυρκαγιάς σύμφωνα με τους Πυροσβέστες.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τη μάχη της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα ώστε να συνδράμουν προκειμένου να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα.

Οι κάτοικοι της περιοχής καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας αναρτούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια .

Νωρίτερα, στους κατοίκους εστάλη και νέο μήνυμα από το 112, στο οποίο τονιζόταν το σημείο που βρίσκεται το μέτωπο της πυρκαγιάς, το οποίο ήταν πλησίον του καναλιού Μόρνου.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού

Εξαιτίας της πυρκαγιάς παραμένει η διακοπή κυκλοφορίας στο τμήμα του προαστιακού Άνω Λιόσια – Κιάτο.

Τα δρομολόγια στο τμήμα αυτό πραγματοποιούνται με λεωφορεία με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις, μέχρι νεότερη ενημέρωση από την πυροσβεστική και τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ), σύμφωνα με την Hellenic Train.

Τα ακόλουθα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία της HELLENIC TRAIN στο τμήμα ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΚΙΑΤΟ-ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις: 1300 (Αθήνα – Κιάτο) 1301 (Κιάτο – Πειραιάς) 300Α (Ταύρος – Κιάτο).

 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Η φωτιά ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα από από τον Πάνακτο Βοιωτίας και όλο το βράδυ έκαιγε σε δύσβατη περιοχή των Δερβενοχωρίων, μέσα σε χαράδρες.

«Το πιο σοβαρό μέτωπο είναι αυτό που κινείται στα Δερβενοχώρια. Είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά γιατί έχει πολύ μεγάλη άκαυστη ύλη και πολύ συμπαγές πυκνό δάσος. Η πυρκαγιά είναι σε μία χαράδρα. Προσπαθούμε να την κρατήσουμε εκεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός και προσέθεσε ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα κάνουν ρίψεις τα εναέρια μέσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 τα μεσάνυχτα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

 Η εικόνα σε Αν. Αττική και Λουτράκι

Μεγάλη μάχη ώστε να περιοριστούν οι φωτιές σε Ανατολική Αττική και Λουτράκι έδωσε όλο το βράδυ πυροσβέστες και εθελοντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα είναι καλύτερη και στα δύο πύρινα μέτωπα σε σχέση με τις βραδινές ώρες , ωστόσο ακόμη υπάρχουν εστίες που καίνε ενώ ο φόβος των αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν και σήμερα, είναι υπαρκτός.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον Νέο Κουβαρά Αττικής, στο Πάνειο Όρος και επεκτάθηκε σε Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Ανάβυσσο παραδίδοντας στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Λουτρακίου, υπάρχει ενεργό μέτωπο ακριβώς πάνω από την Εθνική Οδό ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την έχουν περιορίσει. Συνολικά στο σημείο παραμένουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας 135 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα.

«Ευτυχώς που δεν καήκαμε»

Στον Νέο Κουβαρά, η κατάσταση σήμερα το πρωί είναι καλύτερη.

Στην περιοχή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή, ωστόσο υπάρχει περιπολικό στης Αστυνομίας που απαγορεύει την πρόσβαση στο σημείο.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά κατεστραμμένα σπίτια. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το σημείο είναι της Πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβουν οποιαδήποτε ώρα και τιμή χρειαστεί.

Στην περιοχή τρων καμένων παρόλο που δεν υπάρχει ενεργή φωτιά αλλά εξακολουθεί να «καπνίζει» και γύρω γύρω υπάρχουν σπίτια. Οι άνθρωποι έχουν μείνει έξω από τα σπίτια τους, μέσα στα αυτοκίνητα τους είπε για να είναι κοντά στο σημείο είτε για να φύγουν εάν χρειαστεί.

«Έχουν καεί σπίτια πάνω, έχουν καεί πολλά σπίτια. Μένω στο σημείο γιατί δε με αφήνουν να πάω, έχω μείνει και από μπαταρία. Τώρα θα πάω να δω το σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάτι, η φωτιά σταμάτησε στο βουνό. Εγώ μένω πιο κάτω», είπε κάτοικος της περιοχής στο MEGA.

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση των αρχών. Πυροσβεστικά είχαν έρθει, ανεβοκατέβαιναν να πάρουν νερό», συμπλήρωσε. «Ήμασταν stand by, εδώ την βγάλαμε όλη τη νύχτα», κατέληξε.

 Μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών σε 6 περιφέρειες σήμερα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. και σήμερα ελοχεύει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 6 περιφέρειες της χώρας,

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

• Περιφέρεια Κρήτης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ