Πολιτική Προστασία: Ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Πολιτική Προστασία: Ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Τα πύρινα μέτωπα σε Μάνδρα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά και Μυτιλήνη.

Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σε 4 περιφέρειες. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Αττική και Κύθηρα
  • Εύβοια και Βοιωτία
  • Αργολίδα και περιοχές Κορινθίας και Λακωνίας
  • Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά και Λέσβο

Οι πέντε κατηγορίες κινδύνου

Στο χάρτη διακρίνονται τέσσερις κανονικές κατηγορίες κινδύνου, χαμηλή, μέση, υψηλή και πολύ υψηλή, βαθμολογούμενες αντίστοιχα με αριθμούς από το 1 έως το 4. Η κατηγορία με αριθμό 5, κατά κανόνα, εμφανίζεται σπάνια στο χάρτη. Η κατηγορία αυτή αντιστοιχεί με Κατάσταση Συναγερμού.

Η έννοια των ανωτέρω κατηγοριών κινδύνου αναλύεται παρακάτω:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ