Εντός της ημέρας το πόρισμα της ΕΔΕ για τη Νέα Αγχίαλο – Δείτε νέα βίντεο από τις εκρήξεις (vids)

Εντός της ημέρας το πόρισμα της ΕΔΕ για τη Νέα Αγχίαλο – Δείτε νέα βίντεο από τις εκρήξεις (vids)

Τα αναχώματα γύρω από το στρατόπεδο ανέκοψαν το ωστικό κύμα

Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευτεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τα αίτια και τις συνθήκες καταστροφής της αποθήκης των πυρομαχικών που άνηκε στην 111η Πτέρυγα Μάχης μετά τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο.

Ακόμη, το πόρισμα της ΕΔΕ θα δώσει απαντήσεις σε μία σειρά ερωτημάτων, καθώς από την έκρηξη μετά τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο πολλοί κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκαν υλικές ζημιές τόσο σε περιουσίες των κατοίκων όσο και μικρές απώλειες στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: «Ο Ολυμπιακός θέλει τον Λούκας Ολάσα» (vid)

Τι δείχνει το πόρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο και έκαναν τις έρευνες φέρονται να καταγράφουν ότι τα αναχώματα που υπάρχουν λειτουργήσαν αποτελεσματικά.

Σημειώνεται ότι τα αναχώματα που βρίσκονται στην αποθήκη πυρομαχικών πληρούν ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές. Αν αυτά δε λειτουργούσαν, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Στο πόρισμα υπάρχει και μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία η Πυροσβεστική θα μπορούσε να είχε δράσει με διαφορετικό τρόπο κατά τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, η πυρκαγιά δε θα είχε φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών.

Για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο MEGA: «Για τη σοβαρή υπόθεση της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, η οποία ερευνάται, είναι καλό να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα».

Νέα βίντεο από την έκρηξη στην Νέα Αγχίαλο

Λίγες ημέρες μετά από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε, στο φως της δημοσιότητας έρχονται δύο νέα βίντεο. Στο ένα βίντεο από το εσωτερικό συνεργείου αυτοκινήτων καταγράφεται η στιγμή που τα τζάμια των οχημάτων γίνονται θρύψαλα εξαιτίας του ωστικού κύματος της έκρηξης.

Το άλλο βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στη δημοσιότητα τράβηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του κάτοικος της Νέας Αγχιάλου, καθώς οι συνεχείς εκρήξεις μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο πολέμου.
«Είμαστε τυχεροί που τα θραύσματα πήγαν στην περιοχή των Μικροθηβών και του Οινοποιείου. Αν ερχόταν στην πλευρά του χωριού θα ζούσαμε μία εμπόλεμη κατάσταση», είπε στον ALPHA κάτοικος της Νέας Αγχιάλου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ