Θυμωμένοι οι Ελληνες που τους εξορίζουν από τις παραλίες – Το κίνημα της πετσέτας στα ξένα μέσα

Θυμωμένοι οι Ελληνες που τους εξορίζουν από τις παραλίες – Το κίνημα της πετσέτας στα ξένα μέσα

Στην Κόστα Ντελ Σολ έχει επιστρατευτεί διαιτητής με σφυρίχτρα για να κανονίζει την κίνηση στις παραλίες και να χωρίζει τους αντιδικούντες.

Το φετινό μακρύ, καυτό, καλοκαίρι οι Έλληνες έφτασαν στα όρια τους. Πήγαν δύο φορές στις κάλπες, όταν έπρεπε να είναι στις παραλίες, το πράσινο της χώρας ζώστηκε στις φλόγες, όταν έφτασαν να σχεδιάζουν τις διακοπές τους και μετά δεν βρήκαν μισό μέτρο χωρίς πανάκριβη ξαπλώστρα μπροστά στη θάλασσα για να ξεκουράσουν επιτέλους το σώμα τους και να αγαλλιάσει η ψυχή τους.

Και κάπως έτσι το κίνημα της πετσέτας είναι η επανάσταση του καλοκαιριού, μια πραγματική σταυροφορία, όπως γράφει η Daily Mail, που εξαπλώνεται στη χώρα για τη διεκδίκηση ελεύθερου χώρου ξανά στις πανέμορφες παραλίες της.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Ελ Κααμπί – Ερχεται άμεσα στην Ελλάδα – Οι συζητήσεις με Κορδόν, Ελ Αραμπί

Το βρετανικό δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι όλα ξεκίνησαν στην Πάρο, οπότε οι ντόπιοι απηυδισμένοι από τις ξαπλώστρες και την επιθετική επέκταση τους σε κάθε μέτρο παραλίας του νησιού, τα έβαλαν με τους επιχειρηματίες που αδειάζουν τα πορτοφόλια των ξένων για μια θέση, ενώ δεν αφήνουν ούτε… γωνία για μια πετσέτα αυτών που ζουν εκεί αλλά δεν μπορούν να χαρούν το κυκλαδίτικο νησί το καλοκαίρι.

«Πάρτε πίσω τις παραλίες»

Με τις καταγγελίες για ξαπλώστρες κοντά στη θάλασσα που κοστίζουν από 40 ευρώ έως 120 ευρώ έκαστη να πέφτουν βροχή, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να βγει μπροστά και να υποσχεθεί ότι θα βάλει φρένο στην αισχροκέρδεια, αλλά και στην παρανομία όσων έχουν beach bar σε μια παραλία και έχουν φτάσει να έχουν καθίσματα και στις παραδιπλανές. 

Το σύνθημα «Πάρτε πίσω τις παραλίες» από το κίνημα των πολιτών της Πάρου για ελεύθερες παραλίες, είχε απήχηση και σε άλλα νησιά, τη Ρόδο, τη Νάξο και τη Σέροφο στα οποία μεταδόθηκε με ταχύτητα ανάλογη της εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς πιάνοντας τους παρανομούντες εξ απήνης και κερδίζοντας τη συμπάθεια και τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων, ντόπιων και παραθεριστών.

«Διεκδικούμε το δικαίωμα μας να έχουμε πρόσβαση στους δημόσιους χώρους, το δικαίωμα μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας, που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν τις παραλίες στο σύνολό τους ή υπερβαίνουν τα όριά τους έως και 100 φορές πάνω από την έκταση που μισθώνουν νόμιμα».

Παρά τη συγκέντρωση 2.200 υπογραφών, ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος ήταν ασαφής για το πώς θα λυθεί το θέμα, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, κάνοντας αναφορά στη μικρή νίκη που αποτέλεσε η επιτυχία του κλεισίματος τριών τέτοιων επιχειρήσεων στην παραλία Σάντα Μαρία.

Εκεί όπου… σταθμεύουν οι Βρετανοί

«Δεν πρόκειται να ευνοήσουμε κανέναν», ήταν το κατηγορηματικό σχόλιο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, συμπληρώνει από την πλευρά της η Sun.

Τα παραπάνω συμβαίνουν στα νησιά που προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες γράφει στη συνέχεια η Daily Mail, υπενθυμίζοντας ότι μόνο το περυσινό καλοκαίρι ο αριθμός των αφίξεων τους προς αναζήτηση ήλιου, θάλασσας και σουβλακίου φυσικά με τζατζίκι έφτασε τα 4.5 εκατομμύρια άτομα στη νότια Ευρώπη.

Ήταν ένας αριθμός ρεκόρ σε σχέση με το 2021, που σήμανε το τέλος της πανδημίας, αφού επρόκειτο για αύξηση 3 εκατομμυρίων ατόμων.

Το κίνημα της πετσέτας φαίνεται ότι είναι η νέα πραγματικότητα των Βρετανών τουριστών το φετινό καλοκαίρι, αφού το αντιμετωπίζουν επίσης και σε έναν άλλο αγαπημένο τους προορισμό την Ισπανία. 

Λουόμενοι… στα χέρια

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην Κόστα Ντελ Σολ έχει επιστρατευτεί διαιτητής με σφυρίχτρα για να κανονίζει την κίνηση και να δίνει το ΟΚ στους επίδοξους λουόμενους για να πιάσουν στασίδι, όχι όμως για χόρταση, όπως σημειώνει στη Daily Mail.

Με φόντο όλα τα παραπάνω δεν εκπλήσσει κανέναν η πληροφορία ότι στη Μάλαγα κάποιοι παραθεριστές πιάστηκαν στα χέρια με τους ντόπιους για μια ελεύθερη και δωρεάν γωνίτσα στην άμμο, ενώ ακρότητες του τύπου να εξαφανίζονται πετσέτες και τσάντες θαλάσσης για να καπαρώσουν κάποιοι άλλοι τις θέσεις να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Να σημειωθεί ότι και οι Ισπανοί έχουν ήδη πάει δυο φορές στις κάλπες, μια για τις περιφερειακές εκλογές και μια για τις γενικές, και όλα δείχνουν ότι ίσως πάνε και για μια τρίτη κοντά στα Χριστούγεννα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για έναν λαό στριμωγμένο οικονομικά, χωρίς σταθερή κυβέρνηση, ούτε καν τζάμπα θέα στη θάλασσα για να κοιτάξει!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ