Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: Τρεις συλλήψεις έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: Τρεις συλλήψεις έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης των «πράσινων» με την Μαρσέιγ.

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το βράδυ της Τετάρτης (09/08), έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, λίγο προτού ξεκινήσει η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ, στον απόηχο των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και υπό τον φόβο νέων εντάσεων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Αστυνομία βρέθηκαν πάνω τους μαχαίρια και φωτοβολίδες.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Μάικ Τζέιμς – Εντονη φημολογία για Ολυμπιακό!

Συναγερμός για αντίποινα και νέα ραντεβού βίας

Μετά την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας, η αστυνομία βρισκόταν σε πλήρη επιφυλακή, εν όψει του αποψινού ποδοσφαιρικού αγώνα, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη γαλλική ομάδα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και με το κλίμα να είναι τεταμένο, μετά τα όσα έγιναν στο γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας, υπήρχε μεγάλη ανησυχία στις τάξεις της ΕΛ. ΑΣ.

Ένας από τους βασικούς λόγους που προκαλούσαν την ανησυχία των ελληνικών αρχών ήταν πως μαζί με τους χούλιγκανς της Ντινάμο το βράδυ της Δευτέρας υπήρχαν και οπαδοί ελληνικής ομάδας, ενώ θυμίζουμε πως οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είναι αδελφοποιημένοι με τους οργανωμένους οπαδούς της Μαρσέιγ.

Την ίδια στιγμή, υπήρχαν και οι πληροφορίες πως, μετά την δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς, ήρθαν στη χώρα μας οπαδοί κι άλλων ομάδων (Σενκτ Πάουλι, Ρόμα, Λιβόρνο, Ραπίντ Βιέννης) κι αυτό προκαλεί ένα εκρηκτικό σκηνικό, αναφορικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί σ’ έναν νέο «κύκλο» επεισοδίων.

Ενώ υπήρχε πάντα ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ οπαδών ελληνικών ομάδων, με το ενδεχόμενο αυτό να γίνεται πιο πιθανό μετά το διαδικτυακό «κάλεσμα» των χούλιγκαν  της ΑΕΚ σε «εκδίκηση για τον Μιχάλη».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο αρχηγείο, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν αντίποινα από πλευράς οπαδών της ΑΕΚ για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρή επιτήρηση συνδέσμων φιλάθλων, σταθμών και άλλων σημείων όπου μπορεί να υπάρξει μετακίνηση και συγκέντρωση οπαδών, ενώ από νωρίς θα διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από το γήπεδο και δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση από κανέναν χωρίς εισιτήριο.

Για την εφαρμογή των μέτρων διατίθενται από την ΓΑΔΑ περίπου 1.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων 450 θα είναι στατικές δυνάμεις της Τροχαίας και άλλων υπηρεσιών γύρω από το γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιούνται περιπολίες με μοτοσικλέτες από την Ασφάλεια, τις Ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΔΙΑΣ και θα υπάρχει επιφυλακή από ομάδες ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ αν χρειαστεί να επέμβουν. Στην επιτήρηση χώρων συμμετέχουν και από αέρος, drone και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ