Αυτό είναι το οπλοστάσιο των Κροατών χούλιγκαν – Στυλιάρια, σουγιάδες και τάβλες με καρφιά

Αυτό είναι το οπλοστάσιο των Κροατών χούλιγκαν – Στυλιάρια, σουγιάδες και τάβλες με καρφιά

Ευρήματα με κηλίδες αίματος που προκαλούν ανατριχίλα.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι φωτογραφίες από τον φονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι Κροάτες χούλιγκανς με τους Έλληνες συνεργούς τους κατά την επιδρομή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Τα ευρήματα προκαλούν ανατριχίλα και δείχνουν ότι οι συγκεκριμένοι χούλιγκανς ήρθαν στην Ελλάδα με στόχο να σκοτώσουν, καθώς πολλά εξ αυτών φέρουν και ίχνη αίματος. Στις φωτογραφίες διακρίνονται λοστοί, στυλιάρια, τάβλες με καρφιά, σουγιάδες, καπνογόνα, φωτοβολίδες, κοντάρια, μία πέτρα, σιδερένιος σωλήνας αλλά και full face, μάσκες και επικαλαμήδες που χρησιμοποίησαν οι χούλιγκανς και παράτησαν μετά το αιματηρό και φονικό πέρασμά τους από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα ανατριχιαστικά ευρήματα

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., στον χώρο που έλαβαν χώρα τα επεισόδια, μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν:

  • μία ιατρική μάσκα μίας χρήσης μαύρου χρώματος με εμφανή ίχνη αίματος
  • μία μπλούζα μαύρη με λευκή στάμπα
  • τρεις ενεργοποιημένες φωτοβολίδες με την ένδειξη Torch Verde-Green
  • μία γυάλινη φιάλη καφέ χρώματος χωρητικότητας 500 ml
  • μία διαφανή γυάλινη φιάλη χωριτικότητας 355 ml
  • ένα ζεύγος επικαλαμίδες λευκού χρώματος με την ένδειξη Pro-Pad
  • ένα τζόκεϊ μαύρου χρώματος με πλαστική επένδυση
  • τρία αθλητικά παπούτσια μαύρα
  • ένας αναδιπλούμενος σουγιάς μαύρος συνολικού μήκους 20 εκατοστών και μήκους λάμας 9 εκατοστών
  • ένας αναδιπλούμενος μαύρος σουγιάς συνολικού μήκους 17 εκατοστών και μήκους λάμας 8 εκατοστών
  • ένα κομμάτι ξύλο μήκους 52 εκατοστών το οποίο φέρει κηλίδα αίματος και στο οποίο είναι καρφωμένο έτερο κομμάτι ξύλου μήκους 20,5 εκατοστά
  • μία ξύλινα τάβλα μήκους 120 εκατοστών και πλάτους 10 εκατοστών η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος
  • τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 εκατοστών εκ των οποίων τα δύο φέρουν κηλίδες αίματος
  • ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 118 εκατοστών το οποίο φέρει ίχνη αίματος
  • καδρόνια διαφόρων διαστάσεων
  • σιδερένια σωλήνα 180 εκατοστών
  • μία πέτρα με ίχνη καστανέρυθρης ουσίας

Το προφίλ των χούλιγκαν

Το προφίλ των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ανέλυσε η διδάκτωρ εγκληματολογίας, Δέσποινα Σβουρδάκου.

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η κυρία Σβουρδάκου έκανε λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που είχε μέθοδο και στόχο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής.

Για το ποιοι είναι αυτοί οι χούλιγκανς και γιατί προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, ανέφερε πως πρόκειται για μία πολυσχιδή κατάσταση. «Είναι το πάθος για την ομάδα που όμως στηρίζεται στη βία. Αυτές οι οργανωμένες ομάδες ήρθαν εδώ με στόχο να αφαιρέσουν ζωές κι αυτό το είδαμε από τον τρόπο που έδρασαν και δυστυχώς με την απώλεια του Μιχάλη. Τα πολεμικά όπλα είναι τέτοια ώστε να αφαιρούν ζωές, τα μαχαίρια και τα αιχμηρά αντικείμενα, το μήκος και το σχήμα είναι τέτοιο ώστε να μην αφήνουν κανένα περιθώριο για ζωή και τα χτυπήματα είναι σε συγκεκριμένα σημεία από τους δράστες ώστε να τελειώσουν τους αντιπάλους, οι οποίοι είναι εχθροί. Μιλάμε για μία πολεμική κατάσταση σε καιρό ειρήνης που όμως δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό, το ‘ευ αγωνίζεσθαι’».

«Δεν είναι μόνο αυτές οι ενέργειες των ομάδων αυτών, είναι παραβατικοί, είναι άνθρωποι του περιθωρίου και εικάζω ότι θα έχουν φάκελο και δεν θα είναι η πρώτη τους φορά». Όπως εξήγησε η κυρία Σβουρδάκου: «Αισθάνονται πάρα πολύ δυνατοί και νιώθουν ότι είναι πάνω από τον νόμο. Σημαντικό στοιχείο είναι ο μεγάλος αριθμός τους και λειτουργούν με τη νοοτροπία ότι ‘θα πράξουμε, θα σκοτώσουμε και θα φύγουμε, θα εξαφανιστούμε. Έχουν στρατηγική, μέθοδο, τρόπο και στόχο’. Το κοίταζαν και το έφτιαχναν καιρό πίσω. Υπάρχει μέθοδος, υπάρχει στρατηγική, στόχος και έτσι ακριβώς έγινε», συμπλήρωσε.

Βίντεο από την πορεία των Κροατών

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, αποκαλύπτουν την πορεία των χούλιγκαν μέχρι να φτάσουν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Φορώντας μάσκες full face και κρατώντας καδρόνια, σιδηρολοστούς, ρόπαλα και αλυσίδες στα χέρια, διέσχισαν ανενόχλητοι όλη τη διαδρομή από τον σταθμό του Περισσού μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ, περιμένοντας τη στιγμή να επιτεθούν.

Η ώρα γράφει ένα λεπτό μετά τις 11, το βράδυ της Δευτέρας. Τα τάγματα εφόδου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρίσκονται λίγα βήματα από το στάδιο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Περισσότερα από 100 άτομα προχωρούν για να σκορπίσουν τον θάνατο.

 

Λίγο αργότερα, μια κάμερα καταγράφει στο ίδιο σημείο 7 αστυνομικούς με φακούς στα χέρια και μηχανές να ακολουθούν διακριτικά το τάγμα εφόδου. Όμως δεν μπόρεσαν να επέμβουν και να αποτρέψουν τη δολοφονία του Μιχάλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ