Σε επιφυλακή για τις πυρκαγιές – Οι 12 περιοχές υψηλού κινδύνου

Σε επιφυλακή για τις πυρκαγιές – Οι 12 περιοχές υψηλού κινδύνου

Στην κατηγορία κινδύνου 3 και 4 βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας, με τον κρατικό μηχανισμό σε επιφυλακή.

Υψηλός είναι και σήμερα Σάββατο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για αρκετές περιοχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θέτοντας τα αρμόδια όργανα σε επιφυλακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 και 4) για τις εξής περιοχές:

Διαβάστε επίσης: Στο τραπέζι του Ολυμπιακού ο Ελ Γκάζι – Προχωρημένες επαφές για Μπρίνιτς

Αττική
Βοιωτία
Εύβοια
Σκύρο
Κορινθία
Αργολίδα
Έβρο
Σαμοθράκη
Μυτιλήνη
Χίο
Λήμνο

Στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας με κίτρινο οι περιοχές που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ με πορτοκαλί οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, η οποία θα είναι σε επιφυλακή. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ