Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη στην Ουκρανία

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη στην Ουκρανία

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα.

Την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την προσχώρηση στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7 που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος στην ευχαριστήρια ανάρτησή του στο Twitter κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνοουκρανική συνεργασία».

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προσχώρησή της στη Διακήρυξη Υποστήριξης της G7, τη 14η χώρα που υποστηρίζει εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία», αναφέρει αρχικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προσωπική του δέσμευση στην ελληνοουκρανική συνεργασία», προσθέτει.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Κουλέμπα

Είχε προηγηθεί, χθες, Παρασκευή, τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την προσχώρηση της Ελλάδας στην Κοινή Δήλωση των G7 για τη στήριξη της Ουκρανίας.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών να αναφέρονται στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καθώς και στη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού στην Οδησσό και τη Μαριούπολη.

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και την πρόληψη των ανθρωπιστικών κρίσεων.

Επίσης, οι δύο υπουργοί επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους για διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση επισκέψεων του Ουκρανού Εξωτερικών στην Αθήνα και στη συνέχεια του Γ. Γεραπετρίτη στο Κίεβο και στην Οδησσό από κοινού με τον Ντμίτρι Κουλέμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ