Νέα Φιλαδέλφεια: Τι ζήτησε ο Κροάτης ΥΠΕΞ από τον Γιώργο Γεραπετρίτη – Οργή Αθήνας για την παρέμβαση του Κροάτη προέδρου

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι ζήτησε ο Κροάτης ΥΠΕΞ από τον Γιώργο Γεραπετρίτη – Οργή Αθήνας για την παρέμβαση του Κροάτη προέδρου

Διπλωματικές προεκτάσεις παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή – Προφυλακίστηκαν και οι 105 συλληφθέντες

Διπλωματικές προεκτάσεις αποκτά η υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Έλληνες συνεργούς τους.

Η προφυλάκιση ήδη από χθες της πλειοψηφίας των Κροατών συλληφθέντων προκάλεσε την αντίδραση του Κροάτη προέδρου, ο οποίος έκανε λόγο για «δημιουργία βεντέτας» εκ μέρους της Αθήνας «αν προφυλακιστούν και οι 100». Η παρέμβαση του Ζόραν Μιλάνοβιτς προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, κυβερνητικά στελέχη υπογράμμισαν ότι «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της» και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε λόγο για «ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας» αναφερθείσα στις δηλώσεις Μιλάνοβιτς.

Δίκαιη μεταχείριση των συλληφθέντων ζήτησε ο Κροάτης ΥΠΕΞ από τον Γιώργο Γεραπετρίτη

Τις ανησυχίες των Κροατών πολιτών, αλλά και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ μετέφερε στον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη ο Κροάτης ομόλογός του, Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν.

Στην επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας για τις προφυλακίσεις των Κροατών χούλιγκαν για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, επισημαίνεται πως:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν είχε και σήμερα (13.08.2023) το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του, Γιώργο Γεραπετρίτη, μεταφέροντας τις ανησυχίες των Κροατών πολιτών, αλλά και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «από την πρώτη στιγμή παρέχεται στήριξη στους κρατουμένους και ότι η κροατική διπλωματία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τις συνθήκες κράτησης και την ασφάλειά τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ