Ρούβλι: Τα μέτρα που εξετάζει η Ρωσία για την αντιμετώπιση της πτώσης

Ρούβλι: Τα μέτρα που εξετάζει η Ρωσία για την αντιμετώπιση της πτώσης

Το σχέδιο του ρωσικού ΥΠΟΙΚ μετά την αποτυχία της αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο μετά την αποτυχία της αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας να σταματήσει την πτώση του ρωσικού νομίσματος. Ειδικότερα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συζητήσει την Τετάρτη με τους Ρώσους φορείς χάραξης πολιτικής την ενίσχυση των νομισματικών ελέγχων, αφού η έκτακτη αύξηση του επιτοκίου κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες απέτυχε να ανακόψει τη διολίσθηση του ρουβλίου, δήλωσαν δύο άτομα στους Financial Times που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Πούτιν θα ακούσει προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας να απαιτήσει από τους εξαγωγείς να μετατρέψουν μέρος των συναλλαγματικών τους εσόδων, τα περισσότερα από τα οποία σήμερα βρίσκονται στο εξωτερικό, σε ρούβλια, είπαν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες είδαν οι Financial Times, θα απαιτούσαν από τους εξαγωγείς να διαθέτουν έως και το 80% των εσόδων τους σε ξένο νόμισμα εντός 90 ημερών από την παράδοση και θα απαγόρευαν στις εταιρείες που αρνούνται να συμμορφωθούν να λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις.

Άλλα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν την απαγόρευση της καταβολής μερισμάτων και της επέκτασης δανείων στο εξωτερικό, ακόμη και σε χώρες που θεωρούνται «φιλικές» από τη Ρωσία, την ακύρωση των επιδοτήσεων εισαγωγών, τον περιορισμό των ανταλλαγών συναλλάγματος και τη μείωση του ποσού του ξένου συναλλάγματος που επιτρέπεται στους εξαγωγείς να βγάλουν από τη Ρωσία.

Η κίνηση

Η κίνηση αυτή, η οποία θα είναι η πρώτη που η Ρωσία αυξάνει τους συναλλαγματικούς ελέγχους από τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία πέρυσι, δείχνει την αυξανόμενη ανησυχία στο Κρεμλίνο για τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην οικονομία της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ