ΗΠΑ: Δύο εισαγγελείς με έναν στόχο – Να καταδικάσουν τον Τραμπ και να τον κρατήσουν μακριά από τον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Δύο εισαγγελείς με έναν στόχο – Να καταδικάσουν τον Τραμπ και να τον κρατήσουν μακριά από τον Λευκό Οίκο

Η άσκηση των διώξεων εναντίον του Τραμπ τόσο κοντά η μία από την άλλη ενδέχεται να διακινδυνεύσει την επιτυχία του σκοπού τους.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ανεβαίνεις μπορείς να σταματάς, αλλά όχι όταν κατεβαίνεις. Το είχε πει πρώτος ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, που τώρα που πήρε… φόρα, φόρα, κατηφόρα και τίποτα δεν τον σταματά.

Μέσα σε διάστημα 15 ημερών ο Αμερικανός (και πάλι) υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος βρέθηκε στο επίκεντρο δύο εγκληματικών συνωμοσιών, όπως τις αποκαλεί η αμερικανική δικαιοσύνη, με στόχο την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος του 2020 που έβγαλε πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν.

Οι δύο αυτές ξεχωριστές υποθέσεις θα τρέξουν παράλληλα τους επόμενους μήνες, εξαντλώντας τον χρόνο και τις οικονομίες του Τραμπ, που έχει ξεκινήσει τη νέα προεκλογική εκστρατεία του με το βλέμα του στραμμένο στον Λευκό Οίκο.

Οι δυο μήνες του χάους

Σε πρώτη ανάγνωση τα επίμαχα γεγονότα, που βρίσκονται στον πυρήνα των δύο τελευταίων διώξεων εναντίον του Αμερικανού πρώην προέδρου, είναι σε μεγάλο βαθμό τα ίδια.

Συγκεκριμένα, αφορούν τους δύο μήνες του χάους, που ακολούθησαν τις εκλογές του Νοεμβρίου πριν από τρία χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ο Τραμπ προσπάθησε να αποδείξει ότι ο Μπάιντεν του έκλεψε την προεδρική νίκη, πριν οι οπαδοί του εισβάλλουν στο Καπιτώλιο τον επόμενο χρόνο γράφοντας ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ