Πάνω από 270 κεραυνοί σε μία ώρα προκάλεσαν φωτιές σε έξι σημεία σε Βάρη – Βούλα – Κορωπί

Πάνω από 270 κεραυνοί σε μία ώρα προκάλεσαν φωτιές σε έξι σημεία σε Βάρη – Βούλα – Κορωπί

Στην περιοχή, έπεσαν πάνω από 270 κεραυνοί σε μία ώρα

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς μετά από πτώση κεραυνών, προκλήθηκαν σε 6 σημεία, σε περιοχές της Βάρης, της Βούλας και του Κορωπίου, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στα σημεία, έσπευσαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, συνολικά 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες, καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι και περιπολίες.

Οι φωτιές πιθανολογείται ότι προκλήθηκαν από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα, χωρίς βροχή, που σημειώθηκε σε αυτές τις περιοχές, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα, θα διεξαχθούν όταν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Διαβάστε επίσης: Ιορδανία: Αυτή είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Πάνω από 270 κεραυνοί σε μία ώρα
Όπως ανέφερε στο Open, ο δήμαρχος της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” από κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30», σημείωσε και επεσήμανε πως ξεκίνησαν έξι φωτιές σε υπαίθριες περιοχές γύρω από την πόλη.

«Ξέσπασαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως» είπε. «Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι όλες οι εστίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και τόνισε ότι η επιχείρηση ήταν σύνθετη καθώς χρειάστηκε καταμερισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στα διαφορετικά σημεία που είχαν απόσταση 3- 4 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

«Τα drones που έχουμε μας βοήθησαν πολύ στον συντονισμό, καθώς δίνουν εικόνα όλο το 24ωρο», ανέφερε ο κύριος Κωνσταντέλλος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ