Ιορδανία: Αυτή είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ιορδανία: Αυτή είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο παίκτης «κλειδί», η δεύτερη σερί παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η πρόκληση του ομίλου. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την Ιορδανία, την σημερινή αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στην πρεμιέρα της στο Mundobasket.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ξεκινάει σήμερα (11:45) στην Μανίλα τις υποχρεώσεις της για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ 2023, απέναντι στην Ιορδανία.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα της την Ιορδανία, σε μια διοργάνωση που μπορεί να ξεκινάει για την «γαλανόλευκη» με πολλές απουσίες, όμως ακόμα και με αυτές, οι στόχοι παραμένουν συγκεκριμένοι.

Στις ήδη τεράστιες απουσίες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Κώστα Σλούκα και του Νικ Καλάθη, προστέθηκε ακόμη μια χθες, αυτή του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος τραυματίστηκε στο δάχτυλο του χεριού και έτσι δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ελληνική αποστολή.

Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Εθνική ομάδα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στη διοργάνωση, σήμερα στις 11:45 στην Μανίλα, σε ένα παιχνίδι το οποίο αποτελεί ιδανική αρχή σε έναν δύσκολο όμιλο, με ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία να συμπληρώνουν την τετράδα.

Απέναντι της, θα βρει μια ομάδα η οποία κατά βάση είναι άγνωστη, όμως με τη δεύτερη σερί παρουσία της σε Mundobasket, ελπίζει επίσης για κάτι θετικό σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο παίκτης βαρόμετρο και οι… βοηθοί

Η Ιορδανία στηρίζεται πολύ σε έναν παίκτη ο οποίος δεν είναι καθόλου άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Ο Αχμέτ Ντουβερίογλου έγινε γνωστός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από τις υποχρεώσεις του με την Φενέρμπαχτσε, όταν ακόμα προπονούσε στην Κωνσταντινούπολη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στα 30 του χρόνια, ο Ντουβερίογλου αποτελεί τον πλέον κομβικό παίκτη της Εθνικής ομάδας της Ιορδανίας. Αγωνίζεται στη θέση «5», ενώ οι υποχρεώσεις και οι ικανότητες του είναι επικίνδυνες αλλά συγκεκριμένες.

Ένας παίκτης με ποιότητα για το ρόλο του, ευφάνταστος στη δημιουργία όταν βρίσκεται σε high post, πολύ δυνατός στο παιχνίδι με πλάτη και συχνά-πυκνά τον βρίσκεις έξω από την ρακέτα σε συνθήκες pick n roll.

Εν τη απουσία του Ντίνου Μήτογλου θα αποτελέσει πρόβλημα η διαρκείς αντιμετώπιση του, όμως ο 30χρονος Ιορδανός έχει και συγκεκριμένες αδυναμίες. «Βαριά» πόδια τα οποία η ελληνική ομάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί κυρίως επιθετικά.

Ο Ντουβερίογλου δεν παίζει μόνος του. Έχει στο πλάι του ως άξιους συμπαραστάτες (κυρίως) τον νατουραλιζέ Χόλις Τζέφερσον ο οποίος θα αποτελέσει επιθετικό βαρόμετρο στα γκαρντ μαζί με τον Ιμπραχίμ.

Στη δεύτερη σερί της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από αυτό του 2019, η Ιορδανία μοιάζει πιο έτοιμη, όμως σε έναν όμιλο που τις περιορίζει τα όνειρα από την αρχή.

Ελλάδα, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία είναι κάτι παραπάνω από απόλυτα φαβορί για τις τρεις πρώτες θέσεις, όμως θα είναι τεράστιο λάθος να υποτιμήσουν τους Ιορδανούς, οι οποίοι αγωνίζονται χωρίς ιδιαίτερο άγχος στη φετινή διοργάνωση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ