Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Εντοπίστηκαν ευθύνες για το φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη

Άλλοι πέντε αστυνομικοί καρατομούνται ως υπεύθυνοι για τις αστοχίες και τα λάθη που οδήγησαν στα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με συνέπεια τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Ταξίαρχους που υπηρετούν στη ΓΑΔΑ, δύο Αστυνομικοί Διευθυντές που υπηρετούν σε επιτελικές θέσεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και άλλος ένας που υπηρετεί σε πόλη εκτός Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη μετακινηθεί και άλλοι 7 ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την ίδια υπόθεση.

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ

Για τις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. και την κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν που έφτασαν οδικώς ανενόχλητοι από τη χώρα τους μέχρι την Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας διαπιστώθηκαν ευθύνες στους συγκεκριμένους 5 αξιωματικούς και για το λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, μετακινούνται από τις θέσεις τους μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και την τελική απόδοση ευθυνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ