Βρετανικό Μουσείο: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο κλοπών – «Πουλούσαν αρχαία στο eBay»

Βρετανικό Μουσείο: Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο κλοπών – «Πουλούσαν αρχαία στο eBay»

Ήξερε το Βρετανικό Μουσείο και δεν έκανε τίποτα;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το σκάνδαλο των κλοπών στο Βρετανικό Μουσείο. Πρώην επιμελητής που εργαζόταν στο μουσείο ισχυρίστηκε ότι η ασφάλεια ήταν «απίστευτα κακή», γεγονός που οδήγησε στην κλοπή εκατοντάδων –και πιθανώς χιλιάδων– πολύτιμων αντικειμένων.

Μάλιστα και δεύτερος ειδικός επιβεβαίωσε στον Independent ότι ένας συνάδελφος εξέφρασε τις ανησυχίες του στη διεύθυνση του μουσείου πολλές φορές ήδη από το 2020, αφού εντόπισε ορισμένα αντικείμενα προς πώληση στο eBay.

Το ίδρυμα του Λονδίνου συγκλονίστηκε από σκάνδαλο την περασμένη εβδομάδα, όταν αποκαλύφθηκε ότι αναντικατάστατοι θησαυροί είχαν εξαφανιστεί από τα θησαυροφυλάκια του.

Ένας πρώην επιμελητής σε διαφορετικό τμήμα ισχυρίστηκε ότι πολλοί άλλοι συντηρητές, ειδικοί και ερευνητές μπορούν να πάνε σε οποιαδήποτε αποθήκη την ίδια εβδομάδα ή ακόμα και την ίδια μέρα χωρίς επίβλεψη της καταλογογράφησης, αφήνοντας ανεκτίμητα αντικείμενα εκτεθειμένα σε κίνδυνο.

Ελλιπής ασφάλεια

«Το Βρετανικό Μουσείο χρειάζεται πραγματικά να αναθεωρήσει την πολιτική ασφαλείας του», είπε το πρώην μέλος του προσωπικού, που δεν ήθελε να κατονομαστεί. είπε στην Independent.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ