Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει μαύρη έγκυο γυναίκα – Σοκαριστικό βίντεο

Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει μαύρη έγκυο γυναίκα – Σοκαριστικό βίντεο

Ακόμα ένα θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά πρόκειται για μία 21χρονη μαύρη έγκυο γυναίκα...

Η αστυνομία του Οχάιο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που φαίνεται ένας αστυνομικός να πυροβολεί θανάσιμα μία μαύρη έγκυο γυναίκα στο αυτοκίνητό της που ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ.

Το νέα περιστατικό αστυνομικής βίας έγινε πριν από δύο εβδομάδες στην πόλη Μπλέντον, και όπως φαίνεται στο βίντεο η γυναίκα αρνείται να βγει από το αμάξι της πριν δεχτεί τον θανάσιμο πυροβολισμό.

Η 21χρονη Ta’Kiya Young μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά δεν κατάφερε να επιζήσει όπως και η αγέννητη κόρη της.

Διαβάστε επίσης: Το πρόγραμμα Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League – Πέμπτη όλα τα παιχνίδια

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από αίτημα της οικογένειας της Young που ζητά να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον θάνατό της.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Μια ύποπτη για κλοπή έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε έναν από τους αστυνομικούς μου και ο αστυνομικός πυροβόλησε με έναν μόνο πυροβολισμό μέσα από το παρμπρίζ», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπλέντον, Τζον Μπέλφορντ, σε δήλωση που συνόδευε το βίντεο.

Όμως ο Σον Γουόλτον, δικηγόρος της οικογένειας της Γιανγκ, δήλωσε ότι η νεαρή γυναίκα ήταν το μόνο θύμα. «Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για δύο πολύτιμες ζωές – της Ta’Kiya και της αγέννητης κόρης της», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Ο θάνατος της Young έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο θυμάτων αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη μαύρη κοινότητα ή άλλες μειονότητες.

Το βίντεο


Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή δείχνει έναν αστυνομικό να στέκεται δίπλα στο όχημα της Young καθώς την διατάζει επανειλημμένα να βγει έξω. Ένας δεύτερος αστυνομικός έρχεται προς το μπροστινό μέρος του οχήματος και σημαδεύει με όπλο το παρμπρίζ, απαιτώντας να βγει.

Η αστυνομία φέρεται να ελέγχει την Young ως ύποπτη για κλοπή ποτών από το πολυκατάστημα.

Η Young φαίνεται να στρίβει τους τροχούς προς τα δεξιά, μακριά από τον αστυνομικό, πριν το όχημα αρχίσει να κινείται προς το μέρος του. Ο αστυνομικός βάζει το αριστερό του χέρι στο παρμπρίζ καθώς έχει υποχωρήσει από την κίνηση του αυτοκινήτου ενώ με το δεξί κρατάει το όπλο στραμμένο προς τη Young.

Το όχημα τον χτυπάει στο πόδι, καθώς ρίχνει έναν πυροβολισμό προς το παρμπρίζ. To συμβάν διήρκεσε 25 δευτερόλεπτα.

Και οι δύο αστυνομικοί, τους οποίους το τμήμα δεν έχει αναγνωρίσει δημοσίως, έχουν τεθεί σε διοικητική άδεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ