Πολιτική Προστασία: Συναγερμός για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Τι αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Πολιτική Προστασία: Συναγερμός για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Τι αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι τα επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται η Πολιτική Προστασία μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Για το λόγο αυτό νωρίς το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν από αύριο Δευτέρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Τι αποφασίστηκε

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Επίσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας σύσκεψης αύριο Δευτέρα, αμέσως μετά την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ