Δραματική διάσωση πατέρα και του παιδιού του στην Καρδίτσα

Δραματική διάσωση πατέρα και του παιδιού του στην Καρδίτσα

Ήταν πάνω σε στέγη στον οικισμό της Αγίας Τριάδας, που έχει πληγεί βαριά από την κακοκαιρία

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη διάσωση ενός πατέρα και του γιου του από την Αγία Τριάδα στην Καρδίτσα, που έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής διέσωσε τον πατέρα και τον γιο του που βρισκόταν σε στέγη ενός σπιτιού.

Διαβάστε επίσης: Το δεύτερο «στοίχημα» του Μαρτίνεθ: Η διαχείριση του «γεμάτου» ρόστερ και μια 6αδα αγώνων που δημιουργεί δεδομένα…

Δείτε το βίντεο:

Τα ελικόπτερα μπήκαν στη «μάχη» για τον απεγκλωβισμό των πολιτών από τις πλημμυρισμένες περιοχές το μεσημέρι της Πέμπτης.Όπως ανέφερε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την κακοκαιρία, συνολικά έχουν γίνει «885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις».

Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, δηλαδή τα ελικόπτερα διάσωσης, όπως γνωστοποίησε ο κ. Κικίλιας, ξεκίνησαν το μεσημέρι οι πρώτες πτήσεις, με ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέχρι πρότινος -λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν- τα εναέρια δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

70 άτομα εγκλωβισμένοι σε ταράτσα

Περίπου 70 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα από το μεσημέρι της Τετάρτης στο διώροφο κοινοτικό γραφείο του χωριού που αριθμεί συνολικά 300 άτομα.

Κάτοικος του χωριού που βρίσκεται μαζί με άλλους στην ταράτσα του κοινοτικού γραφείου μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News μεταφέροντας τις δραματικές στιγμές. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν έχει νέα για δύο κατοίκους, έναν νεαρό και τη μητέρα του, ενώ εξηγεί ότι ανάμεσα στους 70 εγκλωβισμένους υπάρχουν και άνθρωποι με προβλήματα υγείας

Το νερό έχει φτάσει σε ύψος έξι μέτρων και οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία κάποια ομάδα διάσωσης για να τους απεγκλωβίσει.

Μέχρι στιγμής έχει φτάσει ένα ελικόπτερο που πήρε κάποια άτομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ