«Απροετοίμαστη η Ελλάδα!»

«Απροετοίμαστη η Ελλάδα!»

Κλιματολόγος στη Ρουμανία μιλάει για την κλιματική αλλαγή και την αδυναμία της χώρας μας να προβλέψει και να προετοιμαστεί απέναντι σε αυτή.

Οι καταστροφές που έχει υποστεί η Ελλάδα από θεομηνία έχουν γίνει παράδειγμα αρνητικό σε όλη την Ευρώπη.

Ακόμα και στη Ρουμανία τα έντονα καιρικά φαινόμενα και όσα δεινά υποφέρει η χώρα μας έγιναν θέμα που αφορά την κλιματική αλλαγή που παρατηρείται παγκοσμίως.

«Δυστυχώς η Ελλάδα φαίνεται να είναι το…πεδίο δοκιμής για την κλιματική αλλαγή από την άποψη της ανάγκης για ανθεκτικότητα και προσαρμογή», δήλωσε ο κλιματολόγος Mircea Duțu, την Πέμπτη, στο ρουμάνικο κανάλι B1, στο «News Pass» με τη Laura Chiriac.

Ερωτηθείς για τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ελλάδα, ο κλιματολόγος εξήγησε:

«Εάν συμφωνούμε ότι όλες αυτές οι κλιματικές αλλαγές και καταστροφές είναι αδυσώπητες, τότε ζούμε όλο και περισσότερο την πραγματικότητα ότι πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Γιατί τόσο σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, όσο και με τις καταρρακτώδεις βροχές και τις ιδιαίτερα σφοδρές καταιγίδες, η Ελλάδα δείχνει απροετοίμαστη.

Πρέπει να μάθουμε κάτι από εδώ. Πρέπει να προχωρήσουμε επειγόντως όχι μόνο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αλλά και στην προσαρμογή, όσον αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό, τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τις κατασκευές, σύμφωνα με τα νέα οικολογικά δεδομένα.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, δυστυχώς, η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται στους επιφανείς… φοιτητές της Ευρώπης και όλου του κόσμου όσον αφορά την προετοιμασία για να αντέξει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε ο Mircea Duțu.

«Πρέπει να προσαρμοστούμε ως προς τον προγραμματισμό της χώρας γενικά, τις αστικές τοποθεσίες, τις δυνατότητες διαχείρισης της κρίσης και παρέμβασης σε κρίσιμες στιγμές, ιδίως όσον αφορά το γεγονός ότι, εδώ, αυτά τα γεγονότα είναι ολοένα και πιο συχνά και πιο έντονα.

Πρόληψη, ανθεκτικότητα, προσαρμογή – δεν υπάρχει άλλη λύση! Διαφορετικά, αν δεν λάβουμε υπόψη τους ρυθμούς της κλιματικής αλλαγής, κινδυνεύουμε να έχουμε όλο και πιο σοβαρές απώλειες και σημαντικές συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία», είπε ο Ντούτσου.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ