Ο Φορτούνης, ο Μπιέλ και το απίθανο με τον Ντόη

Ο Φορτούνης, ο Μπιέλ και το απίθανο με τον Ντόη

Η πρώτη διακοπή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, λόγω των εθνικών ομάδων, είναι γεγονός και στο πρώτο «pit stop», ο Ολυμπιακός αρχίζει να γίνεται μία ομάδα με… πολυφωνία στην επιθετική της λειτουργία.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι την διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος, κάνοντας το «3 στα 3», τις πρώτες αγωνιστικές της Superleague. 

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είναι η μόνη με το απόλυτο των βαθμών, μετά την νίκη τους επί της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αυτό, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στην συνεισφορά πολλών και διαφορετικών παικτών, στην επιθετική λειτουργία των «ερυθρολεύκων».

Στο πρώτο «pit stop» της σεζόν, ο Ολυμπιακός, στο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας δείχνει να «παίρνει» πολλά πράγματα από διαφορετικούς παίκτες, σε διαφορετικές θέσεις.

Σύμφωνα με την Opta, πρώτος σε συνεισφορά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας μέσος, έχει συμμετοχή σε 7 τελικές που έχει εκτελέσει ο ίδιος, έχει δώσει την τελική πάσα σε 9, ενώ έχει συμμετάσχει ο ίδιος στο «build up» 7 φάσεων που κατέληξαν σε τελική προσπάθεια. Σύνολο 23 τελικές από τον αρχηγό των Πειραιωτών. Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Φορτούνης είναι πρώτος, έχοντας αγωνιστεί από τα λιγότερα λεπτά (180) ανάμεσα στους υπόλοιπους της σχετικής λίστας, σε αυτές τις τρείς πρώτες αγωνιστικές.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας είναι ο Πεπ Μπιέλ, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικός, να έχει συμμετάσχει σε 22 τελικές του Ολυμπιακού. Αναλυτικότερα, ο Μπιέλ έχει 11 τελικές, έχει δημιουργήσει 3, ενώ συμμετείχε και στο «χτίσιμο» άλλων 8.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση έχουμε τους δύο πλάγιους μπακ με τα περισσότερα λεπτά ως τώρα, Ροντινέι (20) και Κίνι (18). Όπως είναι φυσικό, ο Βραζιλιάνος αλλά και ο Ισπανός, έχουν συνεισφορά κυρίως στο «build up» που κατέληξε σε τελική, με 12 και 10 αντίστοιχα.

Αριθμοί που επίσης ξεχωρίζουν και δείχνουν τον τρόπο που ο Μαρτίνεθ, θέλει να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, είναι η συνεισφορά του Ρέτσου και του Ντόη, στο «χτίσιμο από πίσω». Ο αναγεννημένος στόπερ των «ερυθρολεύκων» είναι πρώτος στις τελικές που συμμετείχε στο «build up» τους (13). Ταυτόχρονα, ο νεαρός μεσοαμυντικός, στη δεύτερη σεζόν του στην πρώτη ομάδα, έχει συμμετάσχει στο «χτίσιμο» 11 τελικών προσπαθειών.

Η «πολυφωνία» στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας είναι ήδη δεδομένη στους «ερυθρόλευκους» και με τις προσθήκες των Σολμπάκε, Γιόβετις και φυσικά του Ποντένσε, ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα ακόμη περισσότερες λύσεις.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ