Τραγωδία στον Πειραιά: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες – «Θα ισχυριστούν πως γλίστρησε» λέει ο δικηγόρος

Τραγωδία στον Πειραιά: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες – «Θα ισχυριστούν πως γλίστρησε» λέει ο δικηγόρος

Κύμα οργής έχει προκαλέσει στην κοινωνία ο φρικτός θάνατος του 36χρονου Αντώνη τον οποίο έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon από το πλοίο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το «κατώφλι» του ανακριτή πρόκειται να περάσουν το Σάββατο οι τέσσερις συλληφθέντες για την εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon.

O Εισαγγελέας, σε βάρος του μέλους του πληρώματος, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά, άσκησε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Διαβάστε επίσης: Η υπόθεση Μπρούνο Ενρίκε, οι επαφές, η λίστα του Κορδόν με τους εξτρέμ και ο… Σκάρπα

Στον ύπαρχο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο – που είναι κακούργημα. Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι και ο καπετάνιος του πλοίου για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

«Θα προσπαθήσουν να μας βγάλουν όλη την Ελλάδα τρελούς»

. Στα δύο άλλα μέλη του πληρώματος, η ποινική δίωξη αφορά σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Τι έκανε η λιμενική αρχή;

Από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί:

  • Εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου
  • Εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Διεθνή Κανόνα για τις διαδικασίες του απόπλου, έχουν σοβαρές ευθύνες οι λιμενικές αρχές αλλά και οι ναυτιλιακές εταιρείες που επιτρέπουν το λύσιμο των κάβων και την αναχώρηση του πλοίου με τον καταπέλτη ανεβασμένο. Αυτό υπονομεύει την ίδια την ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο επιβάτες που επιχειρούν να ανέλθουν στο πλοίο την τελευταία στιγμή.

Τι θα ισχυριστούν

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή Τώρα Μαζί ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου, Απόστολος Λύτρας δήλωσε πως «τη Δευτέρα εμείς θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα πάρουμε τις δικογραφίες, να δούμε τι θα πουν. Νομίζω πως θα ισχυριστούν πως γλίστρησε και έπεσε ο Αντώνης. Θα προσπαθήσουν να μας βγάλουνε όλη την Ελλάδα τρελούς. Εύχομαι να μην συμβεί αυτό».

Για την κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου, ο δικηγόρος σχολιάζει «και εκεί ακόμα έχω μια ένσταση. Είναι δυνατόν να τον σπρώχνει κάποιος στο συγκεκριμένο σημείο, ναυτικός, έμπειρος, που να ξέρει πως οι μηχανές δουλεύουν, να ξέρει πως από τη δύνη δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ζήσει, να μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο; Δεν ξέρω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ