Η υπόθεση Μπρούνο Ενρίκε, οι επαφές, η λίστα του Κορδόν με τους εξτρέμ και ο… Σκάρπα

Η υπόθεση Μπρούνο Ενρίκε, οι επαφές, η λίστα του Κορδόν με τους εξτρέμ και ο… Σκάρπα

To10.gr εξηγεί πώς μπήκε ο Μπρούνο Ενρίκε στη «ζωή» του Ολυμπιακού, η θέση του στη λίστα Κορδόν, η σχέση με τον... Σκάρπα και τα παιχνίδια του ατζέντη.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε μυστικά για πολλές περιπτώσεις το φετινό καλοκαίρι. Ενδιαφέρθηκαν, ρώτησαν, έκαναν προτάσεις για αρκετούς παίκτες. Κάποιοι έγιναν γνωστοί. Κάποιοι όχι.

Η περίπτωση του Μπρούνο Ενρίκε, ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Όταν το όνομά του δημοσιεύτηκε και στη Βραζιλία, πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν. Καθώς οι Ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει τις θέσεις των εξτρέμ, μετά την απόκτηση του Όλα Σολμπάκεν και φυσικά Ντάνιελ Ποντένσε. Τι συνέβη; Η ιστορία έχει ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Ιτούδης τέλος – Διαζύγιο και… Σπανούλης-Σφαιρόπουλος

Ο Μπρούνο Ενρίκε, όχι απλά ενδιέφερε τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν ένας από τους τρεις παίκτες της λίστας του Αντόνιο Κορδόν και των συνεργατών του. Οι άλλοι δύο, ήταν ο Όλα Σολμπάκεν (1ος) και ο Σαντιάγκο Πιερότι (3ος). Και για τους τρεις έγιναν προτάσεις στις ομάδες τους. Η περίπτωση Σολμπάκεν προχώρησε και ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αν και αρχικά φαινόταν ότι η μεταγραφή ήταν πολύ δύσκολο να γίνει. Η περίπτωση του Πιερότι έφτασε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση, αλλά τελικά τα «παιχνίδια» της Κολόν και κυρίως το γεγονός ότι ο 22χρονος δυναμικός εξτρέμ δεν είχε ακόμη στα χέρια του το ιταλικό διαβατήριο (σ.σ. σε αντίθεση με ό,τι είχαν πει οι ατζέντηδές του). Αρα θα λογίζονταν ως ξένος.

Και έτσι φτάνουμε στην περίπτωση του Μπρούνο Ενρίκε. Είναι 100% αλήθεια ότι ο Αντόνιο Κορδόν είχε απευθείας επαφές με τον ατζέντη του. Με την πλευρά του παίκτη να ενθουσιάζεται από την προοπτική, αλλά και το ξανασμίξιμο με τον Ροντινέι. Είναι εξίσου αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει «άκρη» με τη Φλαμένγκο για τον εκ των αρχηγών της και κορυφαίο εξτρέμ της. Αλλά η στάση της βαθύπλουτης βραζιλιάνικης ομάδας ήταν αδιαπραγμάτευτη: «Δεν φεύγει, δεν υπάρχει τιμή πώλησης, θέλουμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιό του».

Επί της ουσίας η «Φλα» έκανε ό,τι η Παλμέιρας στην περίπτωση του Γκουστάβο Σκάρπα. Παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Μπρούνο Ενρίκε εκπνέει στις 31/12/2023. Και άρα μπορεί, είτε να υπογράψει από τώρα σε ομάδα της αρεσκείας του, είτε να φύγει τυπικά ελεύθερος από την 1η Ιανουαρίου 2024. Κάτι, ωστόσο, που όλα δείχνουν ότι δεν θα συμβεί. Και σε αυτό αναμένεται να παίξει ρόλο και ο… Ολυμπιακός.

Το μομέντουμ της δημοσιοποίησης των επαφών του Ολυμπιακού με τον Μπρούνο Ενρίκε και ειδικά το κομμάτι της προσφοράς προς τον ποδοσφαιριστή (σ.σ. που δεν ήταν ακριβής, καθώς οι επαφές δεν έφτασαν σε βάθος, λόγω της αδιαπραγμάτευτης στάσης της Φλαμένγκο) μόνο τυχαίο δεν είναι. Πριν από μία εβδομάδα ο ατζέντης του παίκτη κλήθηκε να μιλήσει με τη διοίκηση της Φλαμένγκο για το νέο συμβόλαιο του πελάτη του. Το τελευταίο μεγάλο της καριέρας του, στα 32 του χρόνια. Και οι Ερυθρόλευκοι, λειτουργούν για τον εκπρόσωπο του παίκτη ως ένας μοχλός πίεσης. Καθώς το σενάριο, έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν με τον Σκάρπα.

Πάντως, με αφορμή την υπόθεση Μπρούνο Ενρίκε, έχει αξία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός, εάν και όποιες μεταγραφικές ανάγκες κληθεί να εξυπηρετήσει στο άμεσο ή μακρινό μέλλον, θέλει να 100% προετοιμασμένος για να το πράξει. Με τον Αντόνιο Κορδόν και τους συνεργάτες του να έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουν τα επόμενα «χτυπήματα». Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το τι έρχεται.
Για την ιστορία, στη λίστα του Αντόνιο Κορδόν, πέρα από τους Σολμπάκεν, Ενρίκε, Πιερότι υπήρχε και ο Ντεσπόντοφ. Αλλά όχι στις πρώτες θέσεις.

Ο βιρτουόζος Βούλγαρος είχε «ανέβει» στην εν λόγω λίστα επειδή κάποιες δύσκολες μεταγραφικές υποθέσεις δεν κατέστη εφικτό να προχωρήσουν (Λουκεμπάκιο, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπράιαν Χιλ). Αλλά από τη στιγμή που φάνηκε ότι προχωράει του Νορβηγού, οι επαφές κόπηκαν μαχαίρι. Με την περίπτωση Ποντένσε, βεβαίως, δεν μην υπόκειται σε οποιαδήποτε διαδικασία… λίστας. Καθώς ήταν από εκείνες τις περιπτώσεις της κατηγορίας «αν μπορείς, τις κάνεις». Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός, πάλεψε και με σύμμαχο τον «Superman», τον έφερε σπίτι του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ