Σκυλάκι βρέθηκε να επιπλέει νεκρό στον Θερμαϊκό

Σκυλάκι βρέθηκε να επιπλέει νεκρό στον Θερμαϊκό

Πιθανόν το κουφάρι του ζώου να προέρχεται από τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Ένα νεκρό σκυλάκι εντόπισαν να επιπλέει νεκρό στον Θερμαϊκό, πολίτες που έκαναν τη βόλτα τους το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το σκυλάκι, σύμφωνα με το thestival.gr, εντοπίστηκε νεκρό στο ύψος της Βογατσικού.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-77: Βελτιωμένοι οι Πράσινοι και φιλική νίκη επί των Ισραηλινών

Οι πολίτες ειδοποίησαν την τοπική αστυνομική και λιμενική Αρχή, στελέχη της οποίας ανέσυραν το σκυλάκι, το οποίο ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για κουφάρι ζώου που έφτασε στην περιοχή από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία καθώς τις προηγούμενες ημέρες φερτά υλικά από το θεσσαλικό κάμπο έφτασαν ακόμη και στις ακτές της Χαλκιδικής λόγω της δύναμης του νερού και των ρευμάτων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, ψαράδες βρήκαν να επιπλέει στα νερά του Θερμαϊκού μια νεκρή αγελάδα.

Μεγάλες απώλειες στη ζωική παραγωγή της Θεσσαλίας

Οι πλημμύρες από την καταιγίδα Daniel, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στην πρωτογενή παραγωγή της Θεσσαλίας άφησαν πίσω τους  Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από την θεομηνία είχαν ως αποτέλεσμα να «καλυφθούν» με νερό και λάσπη σχεδόν 750.000 στρέμματα, κυρίως σε πεδινές περιοχές.

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε και η ζωική παραγωγή. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΕΛΓΑ, μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα οι δηλωμένες απώλειες σε αιγοπρόβατα ανέρχονται σε 67.041, στα βοειδή σε 5.698, στα μελισσοσμήνη σε 47.666, στους χοίρους σε 20.097 και στα πτηνά σε 126.416. Μέχρι το ίδιο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν συλλέξει και διαχειριστεί (σ.σ. υγειονομική ταφή ή καύση) 29.786 νεκρά αιγοπρόβατα, 16.105 χοίρους, 72 βοοειδή και 49.300 πτηνά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ