Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο μονομάχοι και τα «αγκάθια» της επόμενης μέρας

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι δύο μονομάχοι και τα «αγκάθια» της επόμενης μέρας

Μάχη χαρακωμάτων και για τα μέλη που θα ψηφίσουν στον β΄ γύρο με προειδοποιητικές ριπές Πολάκη

Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι να γυρίσει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ και μένει να δούμε εάν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών θα επικρατήσει ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου.

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου προκάλεσε πολλές αναταράξεις στην Κουμουνδούρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος μπήκε τελευταίος στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος, να συγκεντρώνει – βάσει των τελικών αποτελεσμάτων – 44,91% έναντι 36,18% της Έφης Αχτσιόγλου.

Οι ρυθμιστές για τον δεύτερο γύρο, δεν είναι άλλοι από τους ψηφοφόρους του Ευκλείδη Τσακαλώτου (συγκέντρωσε 8,93% (13.156 ψήφοι) και του Νίκου Παππά 8,68% (12.787 ψήφοι).

Αμέσως μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και το ξεκάθαρο προβάδισμα Κασσελάκη, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για μία από την πιο κρίσιμη καμπή στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και επισήμως ουδείς από τους Τσακαλώτο – Παππά έχουν πει ποιον θα στηρίξουν τον δεύτερο γύρο, φαίνεται πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθετείται υπέρ της Αχτσιόγλου, ενώ ο Νίκος Παππάς – όπως όλα δείχνουν είναι πιο κοντά προς τον Κασσελάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε νωρίς το πρωί να συναντηθεί με τον Νίκο Παππά.

Οι δύο μονομάχοι προσπαθούν να κάνουν διακριτές τις πολιτικές τους στοχεύσεις και να προσελκύσουν στα «στρατόπεδά» τους ψηφοφόρους που επέλεξαν διαφορετικούς υποψηφίους την προηγούμενη Κυριακή. Γύρω από τους δύο υποψηφίους, συσπειρώνονται στελέχη δείχνοντας ποια πλευρά στηρίζουν ενώ με αυτόν τον τρόπο δίνουν «σήμα» και προς τους ψηφοφόρους τους.

Στην τελική ευθεία της μάχης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου

Ένα από τα ζητούμενα, είναι τι θα γίνει με όσα μέλη ήταν εγγεγραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο, καθώς πρόκειται για έναν ικανό αριθμό που θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.

Παλαιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου.

Οργισμένη αντίδραση Πολάκη

Το συγκεκριμένο ζήτημα ωστόσο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος είχε σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη καθώς σύμφωνα με την ΚΕΦΕ, τα παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους για να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους.

Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του καλεί την ΚΕΦΕ να πάρει πίσω την «απαράδεκτη» από την χαρακτηρίζει εγκύκλιο.

«Πάρτε την πίσω ! Πάλι ταυτοποίηση;;;;;; Πόσες ταυτοποιήσεις θέλετε επιτέλους;;;;Έχει καταντήσει ανέκδοτο!

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε η λύση είναι μία και είναι η εξής, να ψηφίσουν χωρίς πρόβλημα παλιά μέλη τα οποία για κάποιο λόγο (Υγειας,επαγγελματικό κλπ) δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, με ευθύνη της πολιτικής γραμματείας (του Οργανωτικού) και της ΚΕΦΕ ο κατάλογος των παλαιών μελών που υπάρχει στην Κουμουνδούρου, αποστέλλεται σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή σε όλες τις νομαρχιακές της χώρας.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν στις εκλογές, θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 20-09-2023 και ώρα 18.00 να αποστείλουν προς έγκριση τα στοιχεία τους. Αφού ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι είναι παλαιά μέλη, θα ενταχθούν στον εκλογικό κατάλογο.

Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ζητούμενο η ενότητα του κόμματος

Όποιο πάντως και να είναι το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου ενόψει και των εσωτερικών διεργασιών, το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ενότητα την επόμενη μέρα των εκλογών.

Αρκετά στελέχη έχουν έχουν εκφράσει τους φόβους τους για το κατά πόσο θα μπορέσουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος να συνυπάρξουν αρμονικά την επόμενη μέρα, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη θεωρούν πως όλοι θα συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος.

O κ. Κασσελάκης συναντάται με τον Νίκο Παππά

Ξεκινούν περιοδείες

Ο κ. Κασσελάκης όπως προανήγγειλε χθες, θα επισκεφθεί  πληγείσες, από τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες, περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος  πρόεδρος του κόμματος θα συναντηθεί με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη ομάδων αλληλεγγύης και κατοίκους των νόμων Τρικάλων και Καρδίτσας.

Πριν από λίγο, εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μεταβαίνει στη Βουλή προκειμένου να συναντηθεί με τον Νίκο Παππά.

Άγνωστο παραμένει εάν ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προτίθεται ή προγραμματίζει να συναντηθεί και με τους άλλους ανθυποψηφίους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ