Δικάζεται για απεργία που… δεν κήρυξε το Σωματείο Εργαζόμενων στο Μετρό

Δικάζεται για απεργία που… δεν κήρυξε το Σωματείο Εργαζόμενων στο Μετρό

Σε μια καταγγελία που θα συζητηθεί προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό μέσω του σωματείου τους.

Σε Πανεργατική Απεργία έχει μετατραπεί η κινητοποίηση που έχουν καλέσει η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στη ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου»

Ωστόσο, μια αρνητική εξέλιξη προέκυψε για τους εργαζόμενους του Μετρό, όπως καταγγέλλει το σωματείο τους (ΣΕΛΜΑ).

Διαβάστε επίσης: Πότε παίρνει εξιτήριο απο το νοσοκομείο ο Μουκουντί- Τι λένε οι γιατροί

Σύμφωνα με το σωματείο, δικάζονται για… απεργία που δεν κήρυξαν αφού δεν είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής μέχρι την ώρα που τους εστάλη η αγωγή (σ.σ. οι εργαζόμενοι στο Μετρό καλύπτονται από την απόφαση του ΕΚΑ για να απεργήσουν).

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι επιδόθηκε αγωγή εναντίον τους και έτσι μετά από μία ώρα δικάζονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών για αγωγή «κήρυξης παράνομης απεργίας».

«Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου – ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

«Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στη ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή».

Η καταγγελία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ