Σύσκεψη πλημμυροπαθών αγροτών στον Πλατύκαμπο – «Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης»

Σύσκεψη πλημμυροπαθών αγροτών στον Πλατύκαμπο – «Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης»

Στην σύσκεψη συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο και οι επόμενες κινήσεις στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης και ικανοποίησης των αιτημάτων των αγροτών

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων της Λάρισας και ο Αγροτικός Σύλλογος του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου, πραγματοποίησαν σύσκεψη στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση δράσεων και κινητοποιήσεων για αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Δράσεις και κινητοποιήσεις

Συζητήθηκαν διεξοδικά, σε μια κατάμεστη αίθουσα στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού, τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να μην χαθεί ολοκληρωτικά το φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο της χώρας μας και οι ενισχύσεις που πρέπει να δοθούν στους πληγέντες για να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών.

Διαβάστε επίσης: Ο Κρίστιαν Στράιχ έφτιαξε το θαύμα της Φράιμπουργκ με τα χέρια του – Η απίθανη ιστορία ενός «απλού τύπου» που βρίσκεται στο ίδιο περιβάλλον από το 1995

Όπως αναφέρει η Διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων “οι καταστροφικές πλημμύρες, η ανυπολόγιστη ζημιά που έχουν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι καθιστούν αναγκαίο όλοι μαζί να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε ουσιαστικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που θα μας επιτρέψουν να ορθοποδήσουμε και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

Κινητοποιήσεις

Να παρθούν μέτρα για την επόμενη ημέρα καθώς υπάρχουν τεράστιες ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στον γεωργικό και κτηνοτροφικό εξοπλισμό καθώς και σε σπίτια σε κάποια χωριά. Να απαιτήσουμε να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης αναγκαία για το σήμερα και το αύριο της επιβίωσης μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο και οι επόμενες κινήσεις στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης και ικανοποίησης των αιτημάτων των αγροτών.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ