Αλαλούμ με την απεργία στο Μετρό

Αλαλούμ με την απεργία στο Μετρό

Τι θα ισχύσει με την απεργία στο Μετρό για την Πέμπτη.

Μόνο με μία λέξη μπορεί να περιγράψει κανείς όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απεργία στο Μετρό: αλαλούμ. Πίσω, όμως, από τη θολούρα αυτό που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι είναι ότι για άλλη μια φορά μια σειρά απεργίες βγαίνουν παράνομες και, μάλιστα, πριν από τη μεγάλη απεργία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ κρίθηκαν παράνομες αφού το δικαστήριο εν μέρει δέχτηκε την προσφυγή των διοικήσεων.

Διαβάστε επίσης: Ο Κρίστιαν Στράιχ έφτιαξε το θαύμα της Φράιμπουργκ με τα χέρια του – Η απίθανη ιστορία ενός «απλού τύπου» που βρίσκεται στο ίδιο περιβάλλον από το 1995

Παράνομη, επίσης κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Σε σχέση με το Μετρό τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα.

Η αγωγή της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Η ίδια πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι: «Σας ενημερώνουμε, πως αύριο Πέμπτη 21/09 οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 1μιση το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά».

Τι συνέβη νωρίτερα

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι του Μετρό κατήγγειλαν ότι δικάζονται για απεργία που δεν κήρυξαν.

Στην ανακοίνωσή τους σημείωναν: «Η αυριανή απεργία για τις 21/9/23, κηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και άλλες Ομοσπονδίες πανελλαδικά. Κανένα όργανο του σωματείου μας δεν έλαβε απόφαση κήρυξης απεργίας».

«Στο δικόγραφο της αγωγής καταχωρήθηκε το εξής ψεύδος: Την Τετάρτη 20/9/2023 εστάλη στα υπηρεσιακά email όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας (ΣΤΑΣΥ) δελτίο Τύπου – ανακοίνωση των εναγομένων σωματείων. Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η εταιρεία μας ΣΤΑΣΥ, έλαβε γνώση για την απόφαση των εναγομένων σωματείων, να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατά την Πέμπτη 21/9/2023», συμπλήρωναν.

«Το ψευδέστατο έγκειται στο γεγονός ότι, δήθεν το σωματείο μας, απέστειλε στη ΣΤΑΣΥ σχετικό δελτίο Τύπου. Σας βεβαιώνουμε ότι τέτοιο δελτίου Τύπου δεν έχει αποσταλεί από το σωματείο μας. Αυτά είναι τα νέα ήθη που άρχισε να εξωτερικεύει η εργοδότρια εταιρεία ΣΤΑΣΥ. Την καταγγέλλουμε δημοσίως με οργή», τόνιζαν.

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ