Από Δευτέρα η έκδοση νέων ταυτοτήτων – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού

Από Δευτέρα η έκδοση νέων ταυτοτήτων – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού

Το κόστος για την έκδοση της νέας ταυτότητας ανέρχεται στα 10 ευρώ

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να γίνουν τα πρώτα ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους πολίτες στα σημεία έκδοσης.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα είναι πότε θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα προκειμένου όποιος ενδιαφέρεται να κλείσει το απαραίτητο ραντεβού με πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ίσως γίνει εντός του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε επίσης: Το γκολ του Σάλαι που άνοιξε το σκορ για τη Φράιμπουργκ (vid)

Σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ερχόμενη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί ως ημερομηνία έναρξης των νέου τύπου δελτίων ταυτότητας Ελλήνων πολιτών.

Ραντεβού και σημεία έκδοσης
Συγκεκριμένα σε όλη τη χώρα θα λειτουργούν 367 σημεία έκδοσης νέων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία 60 φορητών κλιμακίων.

Για λόγους διευκόλυνσης, η διαδικασία έκδοσης θα γίνεται κατόπιν ραντεβού (στα πρότυπα των ραντεβού για τον εμβολιασμό).

Τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω πλατφόρμας και ο πολίτης θα λαμβάνει ενημερωτικά sms και email.

Τα 60 φορητά κλιμάκια απευθύνονται σε κρατούμενους, νοσηλευόμενους, υπερήλικες και ΑμΕΑ με σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας.

Η πλατφόρμα
Έτσι οι πολίτες όλης της χώρα θα μπορούν από την 25η Σεπτεμβρίου 2023 να προσέρχονται στα Αστυνομικά Τμήματα, κατόπιν ραντεβού -εκτός των εξαιρέσεων- και να προχωρούν στη διαδικασία έκδοσης του νέου δελτίου ταυτότητας.

Η πλατφόρμα αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να ανοίξει εντός του Σαββατοκύριακου έτσι ώστε οι πολίτες που ενδιαφέρονται να κλείσουν τα πρώτα ραντεβού για την Δευτέρα.

Η ειδική πλατφόρμα θα ανεβεί στο gov.gr, ενώ μετά την αίτηση για έκδοση νέας ταυτότητας, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει sms στο κινητό του τηλέφωνο όπου θα επιβεβαιώνεται το ραντεβού. 7-10 μέρες μετά θα ενημερώνεται εκ νέου με sms για την παραλαβή της.

Με 10 ευρώ
Για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου, ύψους 10,00 €, το οποίο αντιστοιχεί:

α) στο αντίτιμο του σώματος του δελτίου,

β) στα έξοδα εκτύπωσής του

γ) στη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς του από και προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα

δ)στη φωτογραφία, εφόσον ο πολίτης επιθυμεί να την βγάλει στο τμήμα ασφαλείας.

Για τις περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας εξαιτίας απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος, θα καταβάλλεται επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου, ύψους 9,00€, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.

Στις νέες ψηφιακές ταυτότητες θα αναγράφονται τα στοιχεία ταυτοποίησης, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, εθνικότητα και αριθμός ταυτότητας.
Συγκεκριμένα στην εμπρόσθια όψη θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, η φωτογραφία του πολίτη, το επώνυμο, το όνομα, το φύλο, η ιθαγένεια, η ημερομηνία γέννησης, η ημερομηνία έκδοσης, η ημερομηνία λήξης, η αρχή έκδοσης, ο αριθμός πρόσβασης Κάρτας- CAN και η υπογραφή κατόχου.

Στην οπίσθια όψη θα περιλαμβάνονται το όνομα πατέρα, το όνομα μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος και το ύψος, ενώ στο τέλος θα υπάρχει ζώνη μηχανικής αναγνώρισης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ