Κακοκαιρία: Ακυρώνονται τα ραντεβού της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας και Τρικάλων

Κακοκαιρία: Ακυρώνονται τα ραντεβού της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας και Τρικάλων

Η επερχόμενη κακοκαιρία προκάλεσε ήδη την ακύρωση ραντεβού σε δημόσιες υπηρεσίες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα με στόχο να προστατευτούν υπάλληλοι και πολίτες.

Ακυρώνονται τα ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα στις δημόσιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, που αναμένεται να επηρεάσει τη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας και Τρικάλων κηρύχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών με εξαίρεση:

τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τις δομές υγείας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άλλες υπηρεσίες, η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την εξυπηρέτησή τους άμεσα ακόμα και χωρίς ραντεβού, εφόσον τίθεται θέμα υπέρβασης προθεσμιών, σε άλλη ημέρα εκτάκτως.

Τυχόν οδηγίες ή απαντήσεις που αφορούν ειδικότερα υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού θα δίνονται αρμοδίως από τη Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών ([email protected]).

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τηλεκπαίδευση θα ανοίξουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας από την τηλεκπαίδευση εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ