Ολυμπιακό Κέντρο μπιτς βόλεϊ: Αφημένο στο έλεος της καταστροφής – Πώς κατέληξε να θυμίζει σκουπιδότοπο

Ολυμπιακό Κέντρο μπιτς βόλεϊ: Αφημένο στο έλεος της καταστροφής – Πώς κατέληξε να θυμίζει σκουπιδότοπο

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης κατέγραψε το in στο χώρο που φιλοξένησε το μπιτς βόλεϊ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που σχεδόν 20 χρόνια μετά έχει αφεθεί στην τύχη του.

Πεταμένα μπάζα και κατεστραμμένες υποδομές, σπασμένα τζάμια και ένας τεράστιος σκουπιδότοπος συναντά όποιος επισκεφθεί την εγκατάσταση του Ολυμπιακού Κέντρου μπιτς βόλεϊ.

Η εγκατάσταση που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 σε μια έκταση 123.000 τετραγωνικών μέτρων και κόστισε 8,8 δισεκατομμύρια δραχμές, δείχνει αφημένη στο έλεος της καταστροφής, κάτι που αποδείχθηκε πρόσφατα και με τα πανάκριβα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, με τις ζημιές συνέχεια να αυξάνονται.

Διαβάστε επίσης: UEFA: Η μεγάλη Πέμπτη και η σημασία για το ranking της Ελλάδας (pic)

Όποιος βρεθεί στην Καλλιθέα συναντά παντού σκουπίδια και υλικά που βρίσκονται πεταμένα παντού.

Οι χώροι θυμίζουν αποθήκες, με τα σκουπίδια και τις κατεστραμμένες υποδομές να γεμίζουν τους χώρους.

Η κάμερα του in βρέθηκε στους χώρους της πρώην ολυμπιακής εγκατάστασης στην Καλλιθέα κατέγραψε εικόνες που δείχνουν το βαθμό της εγκατάλειψης, σχεδόν 20 χρόνια μετά τα εγκαίνια του «σπιτιού» του μπιτς βόλεϊ, που συγκέντρωσε τα βλέμματα των Ελλήνων και ξένων φιλάθλων, καθώς βρίσκεται σε μια ξεχωριστή τοποθεσία δίπλα από τη θάλασσα.

Απόλυτη εγκατάλειψη στην εγκατάσταση που πριν 20 χρόνια φιλοξένησε τους αγώνες μπιτς βόλεϊ.

Εικόνες ντροπής – Δείτε αποκαλυπτικό βίντεο

Η ακριβή άμμος που έγινε… χωράφι

Εκεί που κάποτε υπήρχε πανάκριβη χαλαζιακή άμμος, πλέον βρίσκει κανείς σκουπίδια και δέντρα, τα οποία φύτρωσαν στο πέρασμα των ετών.

Οι φοίνικες που έχουν φυτρώσει δείχνουν να ταιριάζουν απόλυτα με τη λευκή χαλαζιακή άμμο…

Μπορεί να μην φιλοξενούν θεατές πλέον οι εξέδρες, ωστόσο βρήκαν «θέση» τα δέντρα.

Όπως είχε δηλώσει ο τότε διευθυντής της ολυμπιακής εγκατάστασης Αλέκος Παρασκευόπουλος για την αγορά της ειδικής άμμου είχαν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ακόμα και στα προπονητήρια, η άμμος ήταν ίδιων προδιαγραφών με το βασικό γήπεδο, κάτι που καταλαβαίνει κανείς ακόμα και 20 χρόνια μετά.

«Θυμάμαι πως για την άμμο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ακόμα και σήμερα όποιος κάνει μία βόλτα στην περιοχή μπορεί να διαπιστώσει την υψηλή ποιότητα της» είχε αναφέρει, δείχνοντας με τον καταλληλότερο τρόπο τη λογική που βάδιζαν από κοινού η διοργάνωση του «Αθήνα 2004» και η ελληνική πολιτεία: πληρώνοντας για το καλύτερο δυνατό, χωρίς καμία μελέτη για το αύριο των εγκαταστάσεων.

Τίποτα δεν θυμίζει το 2004 στην πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση.

Με σκουπίδια και μπάζα έχουν γεμίσει τα υπόγεια.

Δεν πήγαν ποτέ τα… δικαστήρια

Πριν από μερικά χρόνια, το 2016 η τότε κυβέρνηση θέλησε να δώσει μια διαφορετική χρήση στα ακίνητα που ρήμαζαν από τη μακροχρόνια εγκατάλειψη.

Παρατημένα στο χρόνο βρίσκονται τα κτίρια στην πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ.

Όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, μια τέτοια μόνιμη εγκατάσταση δεν θα είχε εύκολα «μετα-ολυμπιακή» χρήση στην Ελλάδα.

Με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, η πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση θα παραχωρούνταν για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να μετατραπεί σε αίθουσες δικαστηρίων και χώρους κράτησης.

Οι χώροι που υπήρχαν δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Στόχος ήταν τότε να δημιουργηθούν δικαστικές αίθουσες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων και μαρτύρων, ωστόσο προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Χώρος για γκράφιτι έχουν γίνει οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Μπιτς Βόλεϊ.

Η προσπάθεια του μπιτς χάντμπολ το 2019

Το μέλλον της εγκατάστασης ήταν αβέβαιο, ήδη από τη στιγμή που έσβησε ο βωμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Σε τίποτα δεν θυμίζει το στάδιο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες η εγκατάσταση της Καλλιθέας.

Ήταν μια μόνιμη εγκατάσταση σε ένα χώρο που δεν είχε και την καλύτερη πρόσβαση, ενώ ο ειδικός της χαρακτήρας (ανοιχτός χώρος με εξέδρες) την περιόριζε κυρίως για τη χρήση ως συναυλιακός χώρος και ειδικότερα τους θερινούς μήνες.

Ωστόσο, στην Ελλάδα της κρίσης – που ακολούθησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες – όσα σχέδια και αν έγιναν για εκμετάλλευσή της από ιδιώτες έμειναν στα χαρτιά και στις συζητήσεις.

Μπορεί να υπάρχουν περιφράξεις, ωστόσο αυτές έχουν καταπατηθεί.

Οι μόνες προσπάθειες για να ξαναζωντανέψει η εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ έγιναν από αθλητικές ομοσπονδίες που φιλοξένησαν αγώνες.

Εγκατάλειψη και καταστροφές παντού.

Η τελευταία φορά που χτύπησε ο «παλμός» του Ολυμπιακού Κέντρου μπιτς βόλεϊ ήταν το 2019, όταν η ομοσπονδία Χειροσφαίρισης και η Επιτροπή Beach Handball είχαν διοργανώσει διεθνές τουρνουά εθνικών ομάδων Beach Handball Ανδρών – Γυναικών.

Πλέον, η αθλητική εγκατάσταση της Καλλιθέας ή όπως λεγόταν κάποτε, το Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊ ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ