Ρώσος δημοσιογράφος απελάθηκε από την Κύπρο – Διάβημα διαμαρτυρίας από τη Μόσχα

Ρώσος δημοσιογράφος απελάθηκε από την Κύπρο – Διάβημα διαμαρτυρίας από τη Μόσχα

Απελάθηκε από την Κύπρο Ρώσος δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Λευκωσία, κατόπιν ανάκλησης της άδειας παραμονής του για λόγους ασφαλείας

Στην απέλαση από την Κύπρο ενός Ρώσου δημοσιογράφου που συνελήφθη στη Λευκωσία την Πέμπτη, μετά από ανάκληση της άδειας παραμονής του για λόγους ασφαλείας, προχώρησαν οι Κυπριακές Αρχές.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο «Πολίτης Κύπρου», ο Ρώσος δημοσιογράφος πρόβαλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ενώ, κατά το ίδιο μέσο, απορρίπτονται οι ισχυρισμοί για βίαιη συμπεριφορά από πλευράς αστυνομικών αρχών που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενημέρωσε τη ρωσική πλευρά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, τόνισε ότι το κυπριακό υπουργείο προβαίνει στις δέουσες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιου είδους ιδιάζουσας φύσης ζητήματα. Ο κ. Γκότσης επεσήμανε ότι «υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της διπλωματικής οδού με στόχο την επίλυση του θέματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Υπογράμμισε επίσης ότι «το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε θέση να διαβεβαιώσει, ότι το ζήτημα τυγχάνει της δέουσας διαχείρισης και προσοχής από τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ότι η διευθέτησή του έχει ήδη τροχοδρομηθεί στην βάση των ενδεδειγμένων διαδικασιών». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, «περαιτέρω δημόσιος σχολιασμός ισχυρισμών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ενδείκνυται».

Ρωσικό διάβημα στον Κύπριο Πρέσβη

Διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον Πρεσβευτή της Κύπρου στη Μόσχα Κύπρο Γιωργαλλή, ο οποίος εκλήθη στο κεντρικό μέγαρο του υπουργείου.

Σύμφωνα με το «Ria Novosti», το διάβημα της Μόσχας σχετίζεται με τη σύλληψη δημοσιογράφου της εφημερίδας της ρωσικής κυβέρνησης «Ρούσκαγια Γκαζέτα» στη Λευκωσία. Κατά την ίδια πηγή κατά τη σύλληψη «ασκήθηκε σωματική βία» και ο Ρώσος δημοσιογράφος «τραυματίστηκε στο χέρι και τώρα νοσηλεύεται», ενώ «το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:45 στη Λευκωσία, ο δημοσιογράφος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο δίπλα στην οικία, όπου διαμένει με την οικογένειά του».

«Απαιτήσαμε από την κυπριακή διοίκηση την άμεση απελευθέρωση του Ρώσου ανταποκριτή, μια ολοκληρωμένη εξήγηση για το εξωφρενικό περιστατικό και μια επίσημη συγγνώμη», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ