Καύσιμα: Ποιοι παράγοντες θα επαναφέρουν τη βενζίνη στα 1,40€ το λίτρο

Καύσιμα: Ποιοι παράγοντες θα επαναφέρουν τη βενζίνη στα 1,40€ το λίτρο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η τιμή των καυσίμων αναμένεται να μειωθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Η τιμή της βενζίνης προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς, που βλέπουν τον κόστος των μετακινήσεων να έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι η βενζίνη έχει αδειάσει το πορτοφόλι τους, ενώ κάποιοι άλλοι απαντούν ότι μείωσαν αρκετά τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο, προκειμένου να «βγάλουν» το μήνα.

Διαβάστε επίσης: Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» του Μπαρτζώκα: Τα ματς που χάνουν οι Σίκμα και ΜακΚίσικ και το πρόγραμμα… βουνό του Ολυμπιακού (vids)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτόξευση της τιμής της βενζίνης δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, καθώς το κύμα ανατιμήσεων έχει πλήξει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, που προσπαθούν να μετριάσουν τα βάρη των πολιτών.

Έρχεται μείωση της τιμής;
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η KPMG η τιμή της βενζίνης αναμένται να σημειώσει πτώση από τα επίπεδα των 2 ευρώ που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία παροχής ελεγκτικών, οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG το επόμενο έτος -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της- θα καταγραφεί μια σημαντική πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού».

Την πτώση αυτή θα προκαλέσει η αύξηση της παραγωγής από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και η αντίστοιχη μείωση της ζήτησης από τους καταναλωτές.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η τιμή των καυσίμων αναμένεται να μειωθεί κατά 25% τα επόμενα χρόνια

Η KPMG, εκτιμά ότι τους προσεχείς μήνες η τιμή του αργού θα διολισθήσει, μιας και η παραγωγή «μαύρου χρυσού» θα ανακάμψει και οι όποιες αβεβαιότητες για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού θα παύσουν να υφίστανται.

Οι εκτιμήσεις
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέση τιμή ενός βαρελιού Brent θα διαπραγματεύεται περίπου στα 60 δολάρια το 2024, καταγράφοντας πτώση 25% συγκριτικά με την σημερινή τιμή.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, οι κάτοχοι οχημάτων θα δουν τις αποδείξεις των καυσίμων να «ελαφρύνουν», οδηγώντας σε μειώσεις μια σειρά υπηρεσιών που επηρεάζονται από τα μεταφορικά κόστη, προσφέροντας μια σημαντική ανάσα στους καταναλωτές.

Πότε θα πέσουν οι τιμές
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της KPMG, η πτώση της τιμής των καυσίμων στα επίπεδα του 1,40 ευρώ ανά λίτρο δεν θα είναι άμεση.

Σύμφωνα με τα μοντέλα που «τρέχουν» οι ειδικοί ίσως χρειαστούν και τρία χρόνια για να συμβεί αυτό.

Τέλος, η KPMG σημειώνει ότι σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της τιμής της βενζίνης θα παίξει και η ισοτιμία δολαρίου – ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ