Η προτροπή Μπάιντεν στον Νετανιάχου και το μήνυμα στο Ιράν

Η προτροπή Μπάιντεν στον Νετανιάχου και το μήνυμα στο Ιράν

Ξεκάθαρο μήνυμα στο Ιράν στέλνει η ανάπτυξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων στ' ανοικτά του Ισραήλ, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, που αποκάλυψε τι ζήτησε από τον Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Απευθυνόμενος σε ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Jonathan Ernst) αποκάλυψε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου του ζήτησε να σεβαστεί το δίκαιο του πολέμου στις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών των ΗΠΑ στα ανοικτά του Ισραήλ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τεχεράνη.

Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ένδειξη για εμπλοκή πρόσθετων παραγόντων στη σύγκρουση

«Καταστήσαμε σαφές στους Ιρανούς: Να προσέχετε!», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Νωρίτερα χθες Τετάρτη, ο Τσαρλς Κ. Μπράουν, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν καμία ένδειξη για χώρες ή «πρόσθετους παράγοντες» που επιδιώκουν να εμπλακούν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Δεν έχω δει καμιά ένδειξη για πρόσθετους παράγοντες που θα μπορούσαν να στρατολογηθούν εις βάρος του Ισραήλ», είπε ο Τσαρλς Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη βελγική πρωτεύουσα.

Δεν επιδιώκει στοχοποίηση του Ιράν

Οπως όλα δείχνουν, αυτή τη στιγμή η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιδιώκει να «στοχοποιήσει» το Ιράν ως υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και άρα ν’ ανοίξει νέο μέτωπο.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, παρών σ’ αυτή τη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε από την πλευρά του την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν.

«Προς οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε οργάνωση, οποιονδήποτε που θα σκεφθεί ν’ αντλήσει οφέλη από την τραγωδία στο Ισραήλ για να προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση ή να χυθεί περισσότερο αίμα, έχουμε να πούμε μόνο αυτό: μην το κάνετε», τόνισε ο αμερικανός υπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ