Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τα πυρά κατά πολλών θέσεων του ισραηλινού στρατού

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τα πυρά κατά πολλών θέσεων του ισραηλινού στρατού

Απάντηση στα ισραηλινά πυρά κατά λιβανέζικου στρατιωτικού φυλακία από την Χεζμπολάχ

Η οργάνωση Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για τη στοχοποίηση στρατιωτικών θέσεων του Ισραήλ στα σύνορα με το Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι η επίθεση έρχεται ως απάντηση στην «ισραηλινή επιθετικότητα» κατά του Λιβάνου νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, καθώς υπήρξαν αναφορές για πυρά του ισραηλινού πυροβολικού κατά λιβανέζικου φυλακίου, μετά από έκρηξη που προκάλεσε ζημιές σε τμήμα του συνοριακού τείχους του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Ο «Βασιλιάς» της Ρεάλ και στα οικονομικά: Ποια ρεκόρ έσπασε ο Μπέλινγκχαμ με την χρηματιστηριακή του εκτόξευση και ποιους… απειλεί

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού Χανίτα, 500 μέτρα από τα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, να κλειστούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν πόρτες και παράθυρα, τονίζοντας ότι υπάρχει υποψία για εισβολή ενόπλων σε εξέλιξη από τη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων.

Το χωριό Χανίτα βρίσκεται απέναντι από τη λιβανική κοινότητα Άαλμα ελ Χαέμπ.

Ο στρατός του Ισραήλ τόνισε ότι μια έκρηξη προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε ένα τμήμα του τείχους ασφαλείας στα σύνορα με τον Λίβανο, κοντά στο σημείο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με πυρά πυροβολικού προς τον Λίβανο στην περιοχή, προσέθεσε ο στρατός.

Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον ενός φυλακίου του στρατού στα νότια της χώρας.

Ισραηλινός βομβαρδισμός πλήττει φυλάκιο του λιβανέζικου στρατού

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα παρατηρητήριο του λιβανέζικου στρατού στα σύνορα την Παρασκευή, δήλωσαν τρεις πηγές στο Λίβανο, αφού ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε για μια ύποπτη ένοπλη διείσδυση, στην οποία, όπως είπε, απάντησε με πυρά πυροβολικού.

Μια λιβανέζικη πηγή, μια καλά πληροφορημένη πηγή ασφαλείας, είπε στο Reuters ότι παλαιστινιακές ομάδες είχαν επιχειρήσει μια ένοπλη διείσδυση που περιελάμβανε μια προσπάθεια παραβίασης του συνοριακού φράχτη κοντά στη λιβανέζικη πόλη Άαλμα ελ Χαέμπ.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε την Παρασκευή τους κατοίκους ενός χωριού κοντά στα σύνορα να κλειστούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

Ο συναγερμός σήμανε στην Χανίτα, 500 μέτρα από τα σύνορα και απέναντι από την Άαλμα ελ Χαέμπ.

Η ανακοίνωση του στρατού ανέφερε ότι υπήρξε έκρηξη στον παρακείμενο συνοριακό φράχτη, ο οποίος υπέστη ελαφρές ζημιές.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μεταδίδουν ότι οι οβίδες έπεσαν κοντά στην Άλμα Αλ-Σαάμπ και την Ντάιρα, τόπους επανειλημμένων συγκρούσεων την περασμένη εβδομάδα, των πιο θανατηφόρων στα σύνορα από τότε που η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ διεξήγαγαν έναν σκληρό πόλεμο το 2006 που διήρκεσε ένα μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ