Σε ποιες περιφέρειες εξελίσσεται σε ντέρμπι – Μεγάλες ανατροπές, ποιοι ετοιμάζουν για δηλώσεις νίκης

Σε ποιες περιφέρειες εξελίσσεται σε ντέρμπι – Μεγάλες ανατροπές, ποιοι ετοιμάζουν για δηλώσεις νίκης

Έκλεισαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 19:00, με την αποχή να είναι πρωταγωνιστής των εκλογών. Η ροή των αποτελεσμάτων είναι σε εξέλιξη.

Έκλεισαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 19:00, με την αποχή να είναι πρωταγωνιστής των εκλογών. Η ροή των αποτελεσμάτων είναι σε εξέλιξη.

Τα ντέρμπι αναμένονται σε πέντε εκλογικές περιφέρειες, της Θεσσαλίας, των Ιονίων Νησιών, του Βορείου Αιγαίου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ, σε αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για Ταρίκ Μπλακ – Μπορεί να επιστρέψει;

Οι τέσσερις περιφέρειες-ντέρμπι

Στη Θεσσαλία στις πρώτες εκλογές ο Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) έλαβε ποσοστό 41,37%, ενώ, ο Δημήτρης Κουρέτας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) 34,11%. Αποτελεί, τη μοναδική περιφέρεια με μείζον πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς κοντράρεται ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος με αυτόν που υποστηρίζουν τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νησιών η υποστηριζόμενη από τη ΝΔ και νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα έλαβε 27,41% και ήρθε δεύτερη, πίσω από τον ανεξάρτητο -προερχόμενο από τη ΝΔ- Ιωάννη Τρεπεκλή, που πήρε 32,54%.

Ο συνδυασμός διαφοράς και έλλειψης δεξαμενής ψήφων για την κ. Κράτσα, εκτιμάται ότι ευονήσουν τον λεγόμενο «αντάρτη» κ. Τρεπεκλή.

Στη Δυτική Μακεδονία ο «αντάρτης» Γιώργος Αμανατίδης έλαβε 35,54% και ανήλθε πρώτος. Ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης έλαβε 34,23%. Και εκεί το αποτέλεσμα θα είναι ντέρμπι και μένει να φανεί εάν ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ κ. Κασαπίδης κατάφερε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Αλκιβιάδης Στεφανής αναμετριέται έλαβε 39,98%, ενώ, ο «αντάρτης» Κωνσταντίνος Μουτζούρης 33,81%.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις στην περιφέρεια δεν πήραν θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, ωστόσο, μένει να φανεί κατά πόσο θα επικρατήσει η κεντρική γραμμή της ΝΔ ή ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης και εκ νέου υποψήφιος θα καταφέρει να συσπειρώσει ψηφοφόρους για τον δεύτερο γύρο

Άνετη επικράτηση στις πρώτες εκλογές εξασφάλισε, ο Δημήτριος Πτωχός, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Είχε λάβει 42,61%, ενώ, ο αντίπαλός του Πέτρος Τατούλης 31,86%. Αναμένεται αν ο δεύτερος καταφέρει να ανατρέψει το αποτέλεσμα, καθώς, στο 8,76% της ενσωμάτωσης ο κ. Τατούλης έχει ανατρέψει το αποτέλεσμα

Η σίγουρη περιφέρεια

Η περιφέρεια που δύσκολα θα αλλάξουν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, πρώτος ανήλθε ο Χρήστος Μέτιος (ΝΔ) με 42,30%, ενώ, στη δεύτερη θέση, ο «αντάρτης» Χριστόδουλος Τοψίδης με 35,34%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ