Ομολογία ήττας από το Σιν Μπετ: Αποτύχαμε να αποτρέψουμε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ομολογία ήττας από το Σιν Μπετ: Αποτύχαμε να αποτρέψουμε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ ομολογεί την αποτυχία για την αποτροπή της επίθεση της Χαμάς, καλώντας, παράλληλα σε μάχη.

Αποτυχία αποτροπής της επίθεσης της Χαμάς ομολόγησε ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ρόνεν Μπαρ, υπογραμμίζοντας την έλλειψη έγκαιρης προειδοποίησης για την επίθεση που σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του Ρόνεν Μπαρ προς τα μέλη της υπηρεσίας, «δυστυχώς το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης. Ως αυτός που ηγείται του οργανισμού, η ευθύνη για το γεγονός βαραίνει εμένα».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα είναι ώρα για μάχη». Σημειώνεται ότι η επιστολή ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Ο Ρόνεν Μπαρ τονίζει στη δήλωσή του πως χάθηκαν δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ. «Χάσαμε δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους μας, πολλοί από εμάς τραυματίστηκαν και μέλη των δυνάμεών μας έχασαν τους αγαπημένους τούς ανθρώπους», Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την πρώτη κιόλας ημέρα της σύγκρουσης, δημιουργήσαμε ένα ειδικό σύστημα, σε συνεργασία με το IDF (σ.σ. Ισραηλινό στρατό), για τον εντοπισμό και τη συγκέντρωση των προσπαθειών για την επιστροφή των ομήρων και των αγνοουμένων».

Ο Ρόμπεν Μπαρ/Πηγή: Avshalom Sassoni/Flash90

«Δεν υπάρχουν σύνορα ούτε χρονικοί περιορισμοί. Μέχρι το τέλος»

Τέλος, ο επικεφαλής της Σιν Μπετ υπογράμμισε πως «είμαστε σε έναν πόλεμο, όχι σε έναν γύρο. Οι γύροι κερδίζονται σε μια εικόνα νίκης και σιωπής, οι πόλεμοι καταλήγουν σε μια αποφασιστική αλλαγή κατάστασης. Δεν υπάρχουν σύνορα ούτε χρονικοί περιορισμοί. Μέχρι το τέλος».

Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένα διάστημα που στο Ισραήλ, όπως και σε άλλες χώρες, γίνεται συζήτηση για τον τρόπο που η Χαμάς κατάφερε να εισβάλει σε μια από τις πιο καλές φυλασσόμενες χώρες του κόσμου.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ισραήλ, ανάλογες δηλώσεις δεν έχουν πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, που, δεδομένα, φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου, που βρήκε το Ισραήλ απροετοίμαστο.

Διαδηλωτές ζητούν τη παραίτηση Νετανιάχου

Αρκετοί Ισραηλινοί καλούν τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να απομακρυνθεί από τη θέση του. Πριν λίγες μέρες πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, φωνάζοντάς να παραιτηθεί.

Η διαδήλωση φέρεται να ξεκίνησε από ένα μέλος της οικογένειας ενός όμηρου που είχε πιάσει η Χαμάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ