Προσοχή! Νέα απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού – Η κομπίνα που έχει στηθεί και παραπλανά ανυποψίαστο κόσμο (photos)

Προσοχή! Νέα απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού – Η κομπίνα που έχει στηθεί και παραπλανά ανυποψίαστο κόσμο (photos)

Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι δε γνωρίζουν ελληνικά

Έναν καινούργιο τρόπο να εξαπατήσουν κόσμο βρήκαν ορισμένοι επιτήδειοι, αυτήν την φορά μέσω των διοδίων της Αττικής Οδού.

Η κομπίνα που στήθηκε έχει ως «όχημα» την Αττική Οδό και γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω SMS στα κινητά σας τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης: Ανατριχιαστικές «συμπτώσεις»: Ο Μαρέσκα στην «OPAP Arena» πριν 15 ημέρες – Η… μοιραία συνύπαρξη του Τριτσώνη με Μαρέσκα και Μάσα! (pics)

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που παραθέτουμε, το SMS που φθάνει στον ανυποψίαστο χρήστη τον καλεί να πληρώσει κάποιο «εκκρεμές διόδια» (sic) για το E-Pass της Αττικής Οδού.

απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού

Ένα άλλο μήνυμα υποστηρίζει ότι ο χρήστης οφείλει 2,80 ευρώ στην Αττική Οδό και ζητά μάλιστα να το πληρώσει ASAP (όσο πιο γρήγορα γίνεται).

απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού

Και στις δύο -από τις πολλές περιπτώσεις- το τηλέφωνο που εμφανίζεται είναι ελληνικό. Όμως, σίγουρα αυτός που το έχει γράψει φαίνεται ότι δε γνωρίζει ελληνικά, και το μήνυμα είναι γραμμένο σε γλώσσα που αμέσως προκαλεί υποψίες.

Μέσα στο SMS υπάρχουν και διάφορα links, τα οποία προφανώς οδηγούν σε σελίδες μέσω των οποίων οι εμπνευστές αυτής της απάτης θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Δε χρειάζεται να ειπωθει ότι ο χρήστης που παίρνει ένα τέτοιο μήνυμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξει αυτόν τον σύνδεσμο.

Ενώ αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να σταματήσει αυτή η νέα διαδικτυακή απάτη.

Πηγή: Αthensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ