Ισραήλ: ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν «σιωπηλά» να καθυστερήσει την χερσαία επέμβαση

Ισραήλ: ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν «σιωπηλά» να καθυστερήσει την χερσαία επέμβαση

Κορυφαίος διπλωμάτης αναφέρει πως οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες πιέζουν το Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία επέμβαση στην Γάζα, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Μετά την δήλωση Μπάιντεν πως οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ισραήλ να καθυστερήσει την χερσαία επέμβαση ενάντια στη Χαμάς και την αναδίπλωση από τον Λευκό Οίκο πως «ο Πρόεδρος δεν άκουσε καλά την ερώτηση», τώρα κορυφαίος διπλωμάτης διαψεύδει τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τους Times of Israel μετά την απελευθέρωση των δύο πρώτων ομήρων από την Χαμάς, οι ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζουν διακριτικά το Ισραήλ να δείξει αυτοσυγκράτηση.

«Μια εισβολή θα σκορπίσει τις προσπάθειες να διασφαλιστούν περισσότερες απελευθερώσεις ομήρων»

Φόβοι για την διακινδύνευση των ζωών των ομήρων

Οι κυβερνήσεις που πιέζουν το Ισραήλ να μην βιαστείμ φοβούνται πως η χερσαία επέμβαση θα φέρει τόσο χάος που θα είναι αδύνατον να απελευθερωθούν επιπλέον όμηροι που κρατούνται από την Χαμάς και άλλες οργανώσεις.

Οι δυτικές κυβερνήσεις που πιέζουν το Ισραήλ την δεδομένη στιγμή, έχουν πολίτες ανάμεσα στους αγνοούμενους και πιστεύουν πως όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο θα δυσκολέψει η διασφάλιση της απελευθέρωσης των ομήρων, σύμφωνα με τον διπλωμάτη.

Οι κυβερνήσεις γνωρίζουν πως η χερσαία εισβολή είναι πολύ πιθανή και δεν λένε στο Ισραήλ να την αναβάλει επ’ αόριστον, αλλά να την θέσει σε αναμονή μέχρι να γίνει σαφές αν μπορεί να επιτύχουν περισσότερα διπλωματικά μέσα για την διάσωση των ομήρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ