Ισραήλ: Επιστολή Μπλίνκεν στους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εν μέσω δημοσιευμάτων για διαφωνίες

Ισραήλ: Επιστολή Μπλίνκεν στους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εν μέσω δημοσιευμάτων για διαφωνίες

Τουλάχιστον ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραιτήθηκε, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εσωτερική διαφωνία σε σχέση με τους χειρισμούς της σύγκρουσης Ισραήλ - Χαμάς από τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Aντονι Μπλίνκεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Jacquelyn Martin via Reuters) αναγνώρισε τη συναισθηματική επιβάρυνση που επέφερε ο πόλεμος Ισραήλ -Χαμάς στους αμερικανούς διπλωμάτες, εν μέσω δημοσιευμάτων των μέσων ενημέρωσης για εσωτερική διαφωνία σχετικά με τον χειρισμό της σύγκρουσης από την Ουάσιγκτον, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Μπλίνκεν έστειλε επιστολή σε όλους τους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας τις «απαιτητικές» συνθήκες που επηρεάζουν το διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ.

Αισθάνονται τα «κύματα φόβου και φανατισμού» που έχει προκαλέσει η σύγκρουση

Ορισμένοι από τους διπλωμάτες αισθάνονται τα «κύματα φόβου και φανατισμού» που έχει προκαλέσει η σύγκρουση, προστίθεται στην επιστολή.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Αντονι Μπλίνκεν, έχουν υποσχεθεί ακλόνητη υποστήριξη στο Ισραήλ, στηρίζοντας δημόσια τα ισραηλινά αντίποινα για την αιφνιδιαστική επιδρομή της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραιτήθηκε λόγω της προσέγγισης της κυβέρνησης Μπάιντεν στη σύγκρουση.

Παραίτηση Τζος Πολ

Ο αξιωματούχος, Τζος Πολ, σημείωσε στο LinkedIn ότι παραιτήθηκε εξαιτίας «της πολιτικής διαφωνίας σχετικά με τη συνεχιζόμενη θανατηφόρα βοήθειά μας προς το Ισραήλ».

Η επιστολή του Μπλίνκεν, το βράδυ της Πέμπτης, δεν αποτελούσε απάντηση στις αναφορές για απογοήτευση εντός της υπηρεσίας, είπε μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Στην επιστολή του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στο πρόσφατο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, όπου επισκέφτηκε το Ισραήλ και αρκετές αραβικές χώρες, σημειώνοντας:

Ξέρω ότι, για πολλούς από εσάς, αυτή η περίοδος δεν ήταν μόνο δύσκολη επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ