Οι γυναίκες «commando» του Ισραήλ που πολεμούν την Χαμας

Οι γυναίκες «commando» του Ισραήλ που πολεμούν την Χαμας

Οι γυναίκες του Ισραηλινού στρατού που συμμετέχουν στον αιματηρό πόλεμο καλούν τους στρατιώτες «Να βγούνε έξω για να εξοντώσουν τους τρομοκράτες».

Η αντισυνταγματάρχης Or Ben-Yehuda, διοικητής αυτής της μονάδας, μιλάει για τις συγκρούσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου το τάγμα της εξουδετέρωσε περίπου 100 άνδρες της Χαμας, σύμφωνα με τα στοιχεία. Θέλει επίσης να στείλει ένα μήνυμα για όσους αμφισβητούν τις ικανότητες των γυναικών μαχητών στο Τάγμα Καρακάλ (Λύγκας της Ερήμου) και στο Τάγμα Τεθωρακισμένων.

Καθώς άρχισε η επίθεση στη συνοριακή περιοχή της Γάζας, η Ben-Yehuda μετακινήθηκε γρήγορα από το αρχηγείο του τάγματος στο Nahal Raviv σε ένα φυλάκιο στα αιγυπτιακά σύνορα με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Οι ρουκέτες έπεφταν βροχή όπως και οι σχετικές προειδοποιήσεις για πιθανή διείσδυση τρομοκρατών στις πόλεις Shlomit και Bnei Netzer.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα το πιστεύετε – Αυτοί είναι οι διάσημοι Έλληνες που δεν τελείωσαν το σχολείο (pics)

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, έλαβε ένα μήνυμα από τον Yonatan Tzur, τον διοικητή του τάγματος περιπολίας της ταξιαρχίας Nahal, ο οποίος αργότερα σκοτώθηκε σε μια σύγκρουση με τη Χαμας. Ανέφερε μια εισβολή κοντά στη Σούφα και το Νιρίμ, λέγοντας: «Υπάρχουν αρκετοί τρομοκράτες εκεί… Είναι βαριά οπλισμένοι!»

Γυναίκες στρατιώτες των IDF πολεμούν την Χαμάς

Η Ben-Yehuda κάλεσε στρατιώτες από του μικτού φύλου τάγματος, «Να βγούνε έξω για να εξοντώσουν τους τρομοκράτες», λέγοντας χαρακτηριστικά : «Θα βγούμε έξω για να εξοντώσουμε τους τρομοκράτες. Η διείσδυση στο Ισραήλ εξαπλώνεται. Μείνετε σε εγρήγορση. Μπορεί να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας. Είμαστε μια ισχυρή ομάδα».

Οι πληροφορίες έδειξαν ότι το στρατιωτικό φυλάκιο περιελάμβανε περίπου 40 στρατιώτες από την περίπολο Nahal, ένα μείγμα από στρατιώτες Nahal, στρατιώτες από το 50ο τάγμα, άλλους στρατιώτες, στρατιωτικούς οδηγούς που επιχειρούν σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Ήταν προφανές ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές βρίσκονταν στην «εστία», καθώς δεν ήταν μια τυπική διείσδυση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ