Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνεχίζει στην… γραμμή Ερντογάν – «Η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνεχίζει στην… γραμμή Ερντογάν – «Η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα»

«Αυτό δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε την δολοφονία των αμάχων» λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Δανό πρωθυπουργό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, χαρακτήρισε τη Χαμάς ως «πολιτικό κόμμα». Ο Τουρκός υπουργός συνέχισε λέγοντας  «Υπάρχουν διαφορές στην ερμηνεία μας για την τρομοκρατία.

Άλλες χώρες δεν αναγνωρίζουν το YPG και τη FETO ως τρομοκρατικές οργανώσεις, τις οποίες αντίθετα εμείς αναγνωρίζουμε ως τρομοκρατικές οργανώσεις» αναφέρε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μία έκθεση που άλλαξε, ένας πυροσβέστης-γιατρός, λίγοι διαφωτιστικοί διάλογοι και ένα επικίνδυνο δεδικασμένο

Στην συνέχεια, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι: «Με τον ίδιο τρόπο, τους έχουμε πει, δεν αναγνωρίζουμε [ως τρομοκρατική οργάνωση] τη Χαμάς, η οποία είναι μέρος του Παλαιστινιακού Κράτους, ένα πολιτικό κόμμα που ανήκει στο κρατικό σύστημα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τη δολοφονία αμάχων. Αντίθετα, την καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Τι είχε πει ο Ερντογάν για την χαμάς

Μία ιστορικής σημασίας δήλωση έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς, ενώ επιτέθηκε βάναυσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Χαμάς «Δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είνα απελευθερωτικό κίνημα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, τίναξε στον αέρα τις σχέσεις με το Ισραήλ, αφού ακύρωσε ταξίδι του στην χώρα. «Μια φορά έκαναν χειραψία με το άτομο που λέγεται Νετανιάχου» είπε και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν πρέπει να ψάχνει την ασφάλεια».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ