Αλλάζει ο καιρός από την Τετάρτη – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός από την Τετάρτη – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ο Νοέμβριος έρχεται και φέρνει μαζί του βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Ποιες θα επηρεαστούν περισσότερο από την αλλαγή του σκηνικού.

Με υψηλές θερμοκρασίες θα μας αποχαιρετήσει ο Οκτώβριος, ωστόσο τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει.

Ο Νοέμβριος θα φέρει μαζί του βροχές και καταιγίδες, με τη βορειοδυτική Ελλάδα να επηρεάζεται περισσότερο.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλο «πλήγμα» στον Παναθηναϊκό πριν το ντέρμπι στο ΣΕΦ

Ειδικότερα ο καιρός σήμερα προβλέπεται να είναι αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν σε περιοχές προς τη δυτική Ελλάδα

Για αύριο, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται επίσης αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα νοτιοανατολικά θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άστατος ο καιρός Τετάρτη και Πέμπτη

Από την Τετάρτη, το σκηνικό αλλάζει. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, προβλέπεται και την Πέμπτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βόρεια θα είναι αρχικά ανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Χάρτης πρόγνωσης καιρού για την Πέμπτη

«Καμπανάκι» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Στην κακοκαιρία που θα απασχολήσει τη χώρα αναφέρεται ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως επισημαίνει, επικρατεί ξηρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στους αγρότες.

Αντίστοιχο καιρικό μοτίβο είχαμε και πέρυσι με πολύ λίγες βροχές και ο μεγάλος όγκος νερού που σημειώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες προς την περιοχή της Θεσσαλίας, δεν βοηθάει, καθώς πέφτει σε μικρό διάστημα και δεν δίνει τη δυνατότητα στα εδάφη να τις απορροφήσουν και εκτονώνεται σε θάλασσες και ποτάμια, εξηγεί ο μετεωρολόγος του Open.

«Tην Τρίτη θα προσπαθήσει ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία να κινηθεί πιο ανατολικά και θα απασχολήσει τη βορειοδυτική Ελλάδα με σύντομες βροχές, όπως και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.  Την Τετάρτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν σε πιο πολλές περιοχές προς τη δυτική Ελλάδα και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι περισσότερο άστατος στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα, με βροχές και καταιγίδες», τονίζει ο κ. Μαρουσάκης.

Προειδοποίηση και από τον Σάκη Αρναούτογλου

Με τη σειρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ένα κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη δυτική και βορειοδυτική Ευρώπη. Σε ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος σημειώνει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν τις μετακινήσεις όσων σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

«Οσοι βρίσκεστε ή σχεδιάζετε ταξίδι στη δυτική και κυρίως βορειοδυτική Ευρώπη (Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο) προς τα μέσα της εβδομάδας και μετά, καλό θα είναι να γνωρίζετε πως και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για μια σοβαρή επιδείνωση τους καιρού στις προαναφερθείσες περιοχές από ένα ιδιαίτερα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, με ισχυρές βροχές αλλά κυρίως σφοδρούς- επικινδυνους ανέμους, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να δημιουργησουν και πολλά προβλήματα κυρίως την Πέμπτη 2/11. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι ασυνήθιστες καθυστερήσεις ή εκτροπές πτήσεων και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς!», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Πολλά δε σημερινά προγνωστικά στοιχεία δεν αρκούνται στην θύελλα της ερχόμενης Πέμπτης. Υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο νέας σοβαρής επιδείνωσης του καιρού για τις παραπάνω περιοχές και για την Παρασκευή ή το Σάββατο 3-4/11 καθώς ένα νέο βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα μπορούσε να φέρει θυελλώδεις ανέμους για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ