Σάνι Λουκ: Μια ειρηνοποιός «αμαζόνα» που βρέθηκε αιχμάλωτη των μαχητών της Χαμάς

Σάνι Λουκ: Μια ειρηνοποιός «αμαζόνα» που βρέθηκε αιχμάλωτη των μαχητών της Χαμάς

Εκείνη το μόνο που ήθελε είναι περάσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς μαζί με τους αγαπημένους της. Τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το τραγικό τέλος της.

«Τώρα έχουμε στοιχεία ότι η Σάνι είναι ζωντανή… κάθε λεπτό είναι κρίσιμο!».

Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια της Ρικάρντα Λουκ, μητέρας της 22χρονης Σάνι Λουκ, η οποία βρέθηκε στα χέρια των μαχητών της Χαμάς, αφότου μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν στο πλήθος του μουσικού φεστιβάλ Supernova στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλο «πλήγμα» στον Παναθηναϊκό πριν το ντέρμπι στο ΣΕΦ

Η Σάνι ήταν ανάμεσα στο πλήθος και σήμερα δυστυχώς τα λεπτά δεν είναι πλέον κρίσιμα και τα στοιχεία αναφέρουν ότι η νεαρή Γερμανίδα είναι νεκρή.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αδελφής μου, της αείμνηστης Shani Nicole Luke, η οποία ήταν στις 7 Οκτωβρίου 2023, στη γιορτή του αίματος στο Rai», έγραψε η αδερφή της Adi Luke σε ανάρτησή της στο Instagram.

«Μου υποσχέθηκε να βρει καταφύγιο…μετά η σύνδεση διεκόπη»

Η 22χρονη Σάνι εργαζόταν ως DJ και tattoo artist

Δυστυχώς η Σάνι, η γεμάτη ζωή νεαρή, έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο με τον χειρότερο τρόπο. Λίγες ώρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ και τις εικόνες σφαγής που ακολούθησαν, βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου έδειχνε το ημίγυμνο και χτυπημένο σώμα της Σάνι να βρίσκεται στο πίσω μέρος ενός φορτηγού που ανήκε στους μαχητές της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης , η Σάνι φέρεται να κάλεσε την οικογένεια στο κινητό της από τον χώρο του φεστιβάλ. Η μητέρα της, τη ρώτησε: «Έχεις κάποιο καταφύγιο εκεί κοντά;» και τότε άκουσε να πέφτουν πυροβολισμοί. Η κόρη της φαινόταν μπερδεμένη και υποσχέθηκε να βρει καταφύγιο. Ύστερα η σύνδεση διεκόπη.

«Πρέπει να την βγάλετε από τη Λωρίδα της Γάζας!»

Η μητέρα της Σάνι αναγνώρισε την κόρη της από τα τατουάζ στα πόδια της και τις πλεξούδες στα μαλλιά της. Από τότε άρχισε να ζητά από όλο τον κόσμο περισσότερες πληροφορίες για την κόρη της.

Στις 11 Οκτωβρίου η Ρικάρντα Λουκ επανήλθε και απηύθυνε έκκληση στη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει τη Σάνι. Είχε μόλις λάβει την πληροφορία ότι η κόρη της ζει, ωστόσο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Χαμάς, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι.

Είχε πάει στο φεστιβάλ μαζί με το αγόρι της

«Τώρα έχουμε στοιχεία ότι η Σάνι είναι ζωντανή αλλά έχει σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Κάθε λεπτό είναι κρίσιμο. Πρέπει να δράσετε γρήγορα και να βγάλετε τη Σάνι από τη Λωρίδα της Γάζας!» είχε πει η μητέρα της μιλώντας στη Bild.

Ποια ήταν η Σάνι Λουκ

Η Σάνι είχε ισραηλινογερμανική καταγωγή και εργαζόταν ως DJ και tattoo artist στο Ισραήλ, όπου ζούσε με την οικογένειά της. Η μητέρα της είναι καθολική και έχει ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό, ενώ ο πατέρα της είναι Ισραηλινός Εβραίος.

Η 22χρονη πήγε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova μαζί με το αγόρι της και μερικούς φίλους. Πληροφορίες θέλουν και εκείνον να απήχθη από τη Χαμάς, σε αντίθεση με τους φίλους τους που κατάφεραν να ξεφύγουν.

Η Σάνι δεν είχε ζήσει ποτέ στη Γερμανία. Επισκεπτόταν τη χώρα μονάχα για να δει τους παππούδες της και άλλους συγγενείς. Θεία της είχε αποκαλύψει ότι είχε αρνηθεί να εκτελέσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία λόγω των πεποιθήσεών της περί ειρήνης. Ο λόγος που κατάφερε να απαλλαχθεί από τη θητεία ήταν η διπλή της υπηκοότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ