«Είμαι χαρούμενος γιατί γνωρίζω πού βρίσκεται και ότι δεν υπέφερε» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Σάνι Λουκ

«Είμαι χαρούμενος γιατί γνωρίζω πού βρίσκεται και ότι δεν υπέφερε» – Συγκλονίζει ο πατέρας της Σάνι Λουκ

Η τραγική είδηση ήρθε χθες, με τον ισραηλινό πρόεδρο να δηλώνει ότι οι μαχητές της Χαμάς αποκεφάλισαν την 22χρονη

Ανατριχιάζουν τα λόγια του πατέρα της Σάνι Λουκ, η οποία βρέθηκε νεκρή εχθές, Δευτέρα έπειτα από την πολυήμερη ομηρία της στα χέρια της Χαμάς.

Σημειώνεται πως δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η σορός της, παρά μονάχα ένα κομμάτι από οστό του κρανίου της.

Διαβάστε επίσης: Μια νίκη-μήνυμα και δυο χαφ ασταμάτητα

Το κομμάτι ήταν τμήμα του κροταφικού οστού, το οποίο βρίσκεται στη βάση του κρανίου, συνήθως κοντά στην καρωτίδα. Μια εξέταση DNA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κομμάτι ανήκε στη Λουκ.

«Ξέρουμε πως δεν υπέφερε»

Η Σάνι Λουκ απήχθη από τους μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου

«Είμαι χαρούμενος. Πρώτον, επειδή αυτό το πράγμα έχει τελειώσει, ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη… επειδή ξέρω πού είναι, δεν είναι ξαπλωμένη σε κάποιο τούνελ κάτω από τη Γάζα, όπου κάθε λεπτό τους πυροβολούμε και όλη η γη τρέμει και υπάρχει σκόνη και είναι αδύνατο να αναπνεύσεις» δήλωσε ο πατέρας της 22χρονης στο Channel 13.

«Ξέρουμε ότι είναι νεκρή, ξέρουμε ότι δεν υπέφερε, ξέρουμε επίσης ότι ένα λεπτό πριν έρθουν οι δολοφόνοι χόρευε, ήταν ευτυχισμένη, προσευχόταν, ξεφάντωνε, με όλους τους φίλους της γύρω της και διασκέδαζε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ανακούφιση δήλωσε πως νιώθει και η μητέρα της.

«Από τη μία πλευρά, [αισθάνομαι] θλίψη, επειδή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να την επιστρέψουν, από την άλλη πλευρά, υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το τι της συνέβη και αυτό μας δίνει ένα είδος επιλόγου» δήλωσε η μητέρα της Σάνι Λουκ.

Σύγκρουση δηλώσεων

Οι δηλώσεις των γονιών της άτυχης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με αυτές του Ισραήλ και συγκεκριμένα με του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Χέρτζογκ ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε επίσημα την είδηση του θανάτου της Λουκ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Λυπάμαι πραγματικά, τώρα λάβαμε την είδηση ότι η Shani Nicole Louk ότι δολοφονήθηκε και πέθανε. Το κρανίο της βρέθηκε. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα βάρβαρα, σαδιστικά ζώα απλώς της έκοψαν το κεφάλι. Είναι μια μεγάλη τραγωδία και εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της» δήλωσε ο ισραηλινός πρόεδρος.

Λίγη ώρα μετά ακολούθησε και η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ στο Facebook.

«Είμαστε συντετριμμένοι να ανακοινώσουμε ότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της 22χρονης Γερμανοϊσραηλινής, Σάνι Λουκ. Η Σάνι απήχθη από ένα μουσικό φεστιβάλ, βασανίστηκε, περιφερόταν στη Γάζα από τους τρομοκράτες της Χαμάς και βίωσε ασύλληπτη φρίκη».

Οι ανακοινώσεις των συγγενών της

Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε και η οικογένεια της 23χρονης. Σε σχετική ανάρτηση στο Instagram η αδελφή της Σάνι ανέφερε: «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αδελφής μου, της αείμνηστης, Σάνι Λουκ, η οποία ήταν στις 7 Οκτωβρίου 2023, στη γιορτή του αίματος στο Rai».

Και η ξαδέλφη της όμως επεσήμανε ότι: «Λάβαμε μια επίσημη ανακοίνωση χθες από τις IDF και την ZAKA με μια γραπτή επιστολή που μας έλεγε ότι βρέθηκε ένα οστό από τη βάση του κρανίου, το οποίο είναι πανομοιότυπο με το DNA της Σάνι. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ένα άτομο δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτό το οστό, έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν νεκρή. Συμβουλεύτηκαν δύο άλλους εμπειρογνώμονες που αποφάνθηκαν σχετικά με αυτό, καθώς και έναν ραβίνο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ